Windows güncellemelerini kapatmanın zararı var mıdır?

0

Kullandığım işletim sistemi Windows 7 SP1

Yazılım güncellemelerini kapattım. Windows yazılım güncellemelerini kapatırsak bir sorun olur mu? Olursa ne gibi sorunlar çıkar?

 

lucas77 lucas77 (199)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    PC'nin dışarıdan gelebilecek saldırılar karşısında savunması zayıflar, yabancı (hacker vb) müdahalelerine açık hale gelir.

    Sistem güvenliğinin zaaflı hale gelmesi ile parola, şifre, internet bankacılığı bilgileri vb özel bilgilerle yine kişisel verilerin (aile fotoğrafları/video kayıtları, belgeler)  başkaları tarafından öğrenilmesi yada ele geçirilmesi daha kolay hale gelir.

    PC'de güncellemelerle gelen sistem düzeltmeleri ile bazı iyileştirmelerden ve sisteme ilave edilebilecek muhtemel yeni özelliklerden mahrum kalınır.

    Daha ne olsun?!

    Bazı özel geçici haller dışında windows güncellemelerinin kapatılmasının ve uzun süreli kapalı halde bırakılmasının hiç bir mantığı yoktur.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows güncellemelerinin %90'ı işletim sisteminde çıkan bir güvenlik açığını kapatmak içindir. Güvenlik açığı nedir? kötü niyetli insanların, hackerların kullanıp sistemine zarar verebildiği, bilgisayarına keylogger, trojan gibi yazılımları uzaktan yüklemelerine olanak sağlayan, bazen de bilgisayarını çökertmelerine olanak veren yazılım açıklarıdır.

      Sen güncemmeleleri yüklemezsen virüs saldırılarına maruz kalabilirsin. Ya da yüklediğin bir program, eklediğin bir donanım bilgisayarının çökmesine sebep olabilir. Güncellemeler genelde işletim sistemlerinde çıkan açıkları, zaafları ortadan kaldırmak içindir.

      hakan hakan (15394)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol