Windows Helllo özelliği nasıl kullanılır? (Windows 10)

0

Merhabalar. Windows' un yeni özelliği olan Windows Hello ülkemizde kullanılıyormu? Ben araştırdım ve bulamadım. Kullanılıyorsa nasıl? Teşekkürler.

kenanftl kenanftl (98)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Windows Hello ülkemizde veya dünyada henüz yaygın olarak kullanılamamaktadır. Zira Windows Hello sadece yazılımsal bir uygulama değil, aynı zamanda ve esas olarakta donanımsal bir özelliktir. Yani Windows Hello'yu kullanabilmek ve o özelliklerden yararlanabilmek sadece Windows 10 işletim sisteminin resmi olarak dağıtımının gerçekleşmesi yeterli olmayıp bunun için herşeyden önce buna uyumlu cihazların olması ve bu cihazlardada Windows 10 işletim sisteminin kullanılmaya başlanması gereklidir.

    Bunlar Hangi cihazlar mı? Windows Hello’yu destekleyen, aralarından seçim yapabileceğiniz Windows 10’lu birçok yeni, heyecan verici cihaz olacak. Mevcut cihazınızda parmak izi okuyucusu zaten varsa, bu cihazınızın kilidini Windows Hello kullanarak açabileceksiniz. Windows Hello, oturum açan kişinin siz olduğunuzu -fotoğrafınız ya da sizin yerinize geçmeye çalışan biri olmadığını- kesin olarak doğrulamak amacıyla yüz ve göz bebeği algılama için özel bir donanım ve yazılım birleşimi kullanmakta. Cihaz üzerindeki kameralar, yüzünüzü veya göz bebeğinizi tanımlamak için infrared teknolojisi kullanır, sizi çeşitli ışık ortamlarında tanıyabilirler.

    Kullanışlılık ve basitlik tabii ki güvenlik ve gizlilikten ödün vermemelidir. Windows Hello, en katı koşul ve kurallara tabi kuruluşların gereksinimlerini karşılayacak kurumsal sınıf güvenlik sağlar. Kamu, savunma, finans, sağlık ve üstün güvenlik ihtiyacı olan diğer kurumların genel güvenlik sistemlerini basit bir deneyimle yükseltmek için kullanabilecekleri bir çözümdür.

    Windows 10'u daha güvenli ve kişisel hale getirecek Windows Hello ile tanışın (Türkçe alt yazılı video - tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol