Windows için en iyi temizleme programı hangisidir?

0

Bir sürü temizleme programı var biri diyor ccleaner iyi biri diyor pc ye zarar veriyor sizler hangi temizleme programını tavsiye edersiniz?

darkcrak darkcrak (5158)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Maksat sadece disk temizlemek ise, ayrıca kayıt defterinin düzenlenmesi ile diğer optimasyonlar düşünülmüyorsa windowsun kendine ait masaüstü uygulaması olan Windows Disk Temizleme araci yeterlidir ve diğer üçüncü parti programların  tamamından daha iyi sonuçlar verir.

    Sabit disk C: sürücüsü Özellikler ekranında (Sürücü üzerinde sağ tık menüsünden açılır) "Genel"sekmesi altından "Disk Temizle" düğmesi tıklanarak başlatılır ve açılan pencerede temizlenecek gereksiz öğelerin seçimi yapılarak (işaretlenerek) devam edilir:

     

     

     

     

    Bu araç ile disk temizliğinin sürdürülerek ikinci aşaması olarak "Sistem dosyalarını temizle"uygulamasıda yapılması diak temizlemeyi daha esaslı ve faydalı bir hale getirecek, sabit disk bölümünde - düz ve normal temizlemeye ek olarak-kullanıcıya önemli büyüklükte fazladan alan kazandıracaktır.

    Disk temizliğinin ikinci aşaması olan bu sistem dosyalarınında temizlenmesi bilhassa windows güncellemeleri sonrası yapılmalıdır. Bu evredeki temizlik ile güncelleme tamamlandıktan sonra hiçbir işe yaramadığı halde sabit disk bölümünde varlıklarını devam ettiren büyük boyutlu güncelleme dosyaları silinir ve bunun sonucu olarakta sabit diskte önemli ölçüde kapasite (kullanılabilen alan) artışları olur:

     

     

    Windows Disk Temizleme masaüstü uygulaması ile disk temizliği kesinlikle güvenlidir. Gerek basit temizlik evresinde gerekse sistem dosyalarınında temizlenmede temizlik için araç penceresinde görünen tüm dosyaları hiçbir endişe hissetmeden seçebilir ve temizleyebilirsin. Onlar sistemde gereksiz yere varlığını devam ettirmekte olan artık dosyalar olmaktadır.

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Program varmı darkcrak 5 yıl önce
    • Elbette bir çok programda var ve bu programlar genellikle -disk temizliği ile birlikte- PC optimasyonunuda sağlarlar / sağladıklarını iddia ederler (Free sürüm olarak en çok bilineni Advanced SystemCare programıdır). Ama sen en iyi ve en güvenli (problemler çıkarmayan) disk temizliğini sormamışmıydın? Ben işte ona cevap verdim ve bunun için en iyisi windowsun kendi disk temizlik aracıdır, başka üçüncü parti bir araca gerek olmaz dedim. Bu defa anladın diye ümit ediyorum. Yinede seçim senin @darkcrak temmuz 5 yıl önce
    • Teşekkürler darkcrak 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol