Windows ISO Downloader nedir, nasıl kullanılır?

0

İnternette gördüm Heidoc.net Windows ISO Downloader diye bi program var bütün Windows sürümlerini indirebiliyormuşuz. Peki bu Windows ISO Downloader programı yasal mı? Yani Windows indirmeyi resmi olarak mı yapıyor?

Windows ISO Downloader programı ne iş yapar?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows ISO Downloader nedir? Ne işe yarar?

    Heidoc Windows ISO Downloader, bütün Windows sürümlerini ve Office yazılımlarını direkt olarak Microsoft sunucularından resmi bir şekilde indirebileceğiniz ücretsiz indirme aracıdır. Windows ISO Downloader ile bütün Windows sürümlerini, Windows 10 Insider Preview ve Geliştirici sürümlerini, ek olarak Office 2010'a kadar önceki bütün Office yazılımlarını indirebilirsiniz.

    Windows ISO Downloader nasıl indirilir?

    Bu programı Heidoc.net sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz: https://www.heidoc.net/php/Windows%20ISO%20Downloader.exe

    Windows ISO Downloader nasıl kullanılır?

    Programın kullanımı oldukça basittir. Zaten kurulum da gerektirmiyor. İnen exe dosyasına çift tıkladığınızda direkt olarak Windows ISO Downloader programı açılacaktır.

    Programda sizi ilgilendiren kısım sağ taraf. Örneğin Windows 7 iso dosyasını indirmek istediğinizi düşünün. Windows ISO Downloader'i açıp sağ taraftan Windows 7'yi seçiyorsunuz. Ardından indirmek istediğiniz sürümü, sonra dili ve en sonunda 32-bit mi 64-bit mi indireceğinizi seçiyorsunuz ve indirme otomatik olarak başlıyor. Hepsi bu kadar.

    windows iso downloader kullanımıwindows 7 32 bit ve 64 bit

    Eğer Word, PowerPoint, Excel gibi uygulamaları içeren Office yazılımından birini indirmek isterseniz sağ taraftan bu sefer Office sekmesine geçeceksiniz. Ondan sonra yine aynı mantık.

    Office 2019 gibi bir sürüm seçiyorsunuz ve ilgili seçimleri de yaptıktan sonra indirmeyi başlatıyorsunuz.

    office indirme

    Kullanılan Windows ISO Downloader programı ne iş yapar?

    Belki hatırlarsınız, zamanında Microsoft'un TechBench diye bir sayfası vardı. Bütün Windows sürümlerinin ISO dosyalarını bu sayfada yine Microsoft sunucularından indirebiliyorduk. Sonra Microsoft bu sayfayı devre dışı bıraktı, daha doğrusu indirme sistemini değiştirdi diyeyim.

    İşte Windows ISO Downloader programı, mantık olarak TechBench sayfasıyla aynı görevi görüyor. Windows bütün sürümlerini ve Office yazılımlarının resmi indirme linklerini Microsoft sunucularından çekip size getiriyor, ve bu sayede indirebiliyorsunuz. Yani Windows ISO Downloader programı yasal, herhangi bir şekilde cracklı veya modlu Windows indirmiyor. Microsoft tekrar sistemi değiştirene kadar bütün Windows sürümlerini ve Office yazılımlarını bu şekilde indirebileceksiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Çok güzel programmış, denedim anında o dosyayı buluyor. ilkaybaki16 5 yıl önce
    • Bunlara tam olarak güvenmemek lazım. Doğrudan microsoft sayfaları tercih edilmelidir. Bende bu downloader'lar PC'de iki seneden beri yüklü ve bunlar UEFI ve legacy download gerçekleştirmek üzere hazırlanmış iki ayrı sürüm oluyor. Ama ben şahsen bu downloader'lara çok güvenmiyorum (Özel bir ihtiyacım falan olursa veya mecbur falan kalırsam olabilir ama zaten çok ihtiyacımda olmaz benim bu tür download araçlarına). Bir defasında antivirüs programımın ikaz etmesine ve download'ı engellemesinede rastlamıştım (Emsisoft). Sözün kısası, dikkatli olunmalıdır, çok ihtiyaç olmazsa bu ve benzer downloder'lar tercih edilmemelidir; esas olan yazılım üreticilerinin kendi resmi sayfaları ve download araçları olmalıdır (MediaCreationTool gibi). @ilkaybaki @farurhenho temmuz 5 yıl önce
    • Aynen doğru söylüyorsun. @temmuz ilkaybaki 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol