Windows K, Windows KN, Windows N ne anlama geliyor? Hangi Windows sürümünü indirmeliyim?

0

Bir arkadaşa Windows 8.1 kurucam Microsoft sitesine girdim. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows8ISO adresinde Windows 8.1, Windows 8.1 K, Windows 8.1 N, Windows 8.1 KN, Windows 8.1 Single Language gibi farklı indirme seçenekleri var. Arkadaşın ürün anahtarı orijinal ve Windows 8.1 PRO kullanıyor. Bu siteden hangisini indirmem gerekiyor?

alivecan alivecan (337)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    N sürümü Avrupa. KN sürümü Kore için çıkartılmış Windows sürümleridir. Türkiye için geçerli değillerdir. Bunlar standart Windows sürümleridir fakat bazı Windows Media Player ve bazı ilave multümedya özelliklerini içermezler.

    Windows N sürümü Avrupa içindir ve bir kaç medya özelliği çıkartılmıştır. Windows 7 N, Windows 8.1N, Windows 10 N versiyonu gibi farklı işletim sistemleri için N sürümleri vardır. Bunlarda Windows Media Player, Groove Music, Movies & TV, Voice Recorder,  Skype gibi uygulamalar yoktur.

    Windows KN sürümü Kore içindir. Bu sürümde de bazı multimedya özellikleri çıkartılmıştır.

    Aslında bu sürümler yasal sebeplerden dolayı çıkartışmış sürümler. Ülkelerin rekabet kanunlarına uyum için oluşturulmuş sürümler. Bizi ilgilendiren bağlayan bir şey yok.

    Single Language ise tek dil destekli Windows demek. Bu sürümde dil değiştirmek mümkün değil. İngilizce yüklersen sadece ingilizce dili aktif olur denetim masasından dil ekleyemezsin.

    Sen burada sadece Windows 8.1 indirmelisin.  Kurulum sırasında sana Windows 8.1 PRO seçmeni sağlayacak bir seçenek sunacak oradan devam edebilirsin.

     

     

    hakan hakan (15424)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol