Windows Kernel Mode Driver , görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu. hatası

0

Merhabalar ,

Bilgisayarım İ5 4670 cpu (3,40 ghz) işlemciye xigmatek x calibre 600w 80+psu ya 8gb ram'e asus z87-a ankarta ve Asus Nvidia GeForce GTX 760 DirectCU II OC 2GB GDDR5 ekran kartına sahiptir. Bu bilgisayarı yaklaşık olarak 8 aydır kullanmaktayım.Aldığım ilk günden bu güne win 7 kullandım fakat yaklaşık 1 ay öncesinde ssd alıp win 10 a yükselttim. Ne olduysa bu yükseltme sırasında oldu zaten. Yükselttikten sonra windows 10 da başlıkta belirttiğim hatayı almaya başladım. Basit düşünüp tekrardan win7 ye düşürdüm sorun çözülür düşüncesiyle ama sorun devam etmeye devam etti. Bu arada bu yükseltme işleminden önce hatta ssd den yaklaşık 2 hafta öncesinde yeni bir monitör almıştım. Bütün eski parçaları takıp tekrar denedim gene sorun çözülmedi. Daha önceden yani win10 a çıkartmadan önce pubg lol forest gibi oyunları rahatlıkla kaldırırken bu hatadan dolayı saydığım bütün oyunlarda aynı hatayı almaya başladım. İlk başta driver güncelmi kontrol ettim , güç ayarlarını kontrol ettim, hatta ekran kartı ısısını kontrol ettim (Sistem boşta 41 42 derece en çok pubg de 71 72 dereceye çıkıyor.) ama sorun hala devam ediyor. Hatta bu başlığı açtıktan sonra tekrardan formatlayıp win 7 de sadece driverları yükleyip deneyeceğim ( Aslında şuan iobit driver booster 5 yüklü bundan kaynaklandığını düşünüyorum.) Bu arada aldığım hata aşağıda ekran görüntüsüyle mevcuttur.Konu hakkında uzmanların yardımcı olacağı ümidiyle...

İyi günler dilerim

halilibrahim15 halilibrahim15 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Gerçekten bu durumu bilen birisi yokmu ?

    halilibrahim15 halilibrahim15 (1)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Driver Booster ve benzeri diğer sürücü yükleme / güncelleme programlarını kullanmadan ekran kartı sürücüsünü (ve diğer sürücüleri) yüklersen problem düzelir. Yani donanım sürücülerini donanım (eğer markalı bir PC ise PC) üreticisinin / satıcısının resmi destek sayfalarından yüklemelisin, daha sonra sürücü güncellemelerinide oralardan yapmalısın.

      Sürücüler işletim sistemlerine uygun ve uyumlu olmalıdır; buna özellikle dikkat edilir.

      Aygıt yöneticisinde sürücülerede bakarsın, hatalı sürücü olmamalı (Hatalı sürücüler ünlem işaretli gösterilir).

      Windows güncellemelerini yapmayıda ihmal etmemelisin.

      Problemlerin düzeltilmesi için windows işletim sistemlerinin "Sorun Giderme" araçlarını kullanabilirsin (Bilhassada donanım ve aygıtlar ile sistem problemleri için). Mutlaka işe yarayacaktır:

      Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

      Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

      Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

      Not: Belirttiğin hata nadiren olursa pek önemsenmez. Zira windows işletim sistemlerinde bu ve benzeri hatalar -herhangi bir sebeple- bazan olabilmektedir. Bunları işletim sistemi kendi işleyişi içerisinde kontrol eder ve düzeltebilir. Ama bu hatalara sıklıkla rastlanıyorsa mutlaka önemsenmeli ve giderilmelidir.

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol