Windows Lean nedir?

0

Windows Lean nedir?

Windows Lean nasıl yüklenir?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows Lean Nedir?

    Windows Lean, henüz resmi olarak duyurulmamakla beraber Windows 10 Insider build 17650 içinde görüntülenmeye başlanan daha hafif bir Windows sürümü. Windows Lean, 64 bit sistemlerde sadece yaklaşık 2GB disk alanı gerektiriyor.  Elbette bunu yaparken standart Windows 10 kurulumunda bulunan pek çok şeyi yüklemiyor.

    Windows 10 işletim sistemini oyun çalıştırmak ve sadece başka programları kullanabileceğiniz bir işletim sistemi olarak görüyor ve Windows 10 ile gelen  uygulamalar ilginizi çekmiyorsa bu oldukça faydalı bir sürüm olacak.

    Windows Lean resmi olarak duyurulmamakla beraber, uzmanlara dağıtılan Windows 10 sürümü içinde yer almaya başladı. Windows Lean ile ilgili hangi uygulamarı barındırıp barındırmadığı şuan için bir muamma. Muhtemelen ilerde duyurulduğunda nelerin eksik olduğunu anlayabileceğiz.

    Windows Lean içinde şuanda eksik olarak görünen, duvar kağıtları, Cd / DVD aygıtlarına ait bazı sürücüler, Regedit gibi uygulamalar olarak görünüyor.

    Windows Lean nasıl yüklenir?

    Windows Lean henüz, Windows'u test eden geliştiricilere dağıtılan sürümün içinde yer alıyor. Bu sebepten Windows Lean'i yüklemek için biraz daha sabretmek gerekecek. Windows Lean ile ilgili şuanda çok fazla bilgi bulmak da mümkün değil. Windows Lean'in varlığı zaten dikkatli bir geliştiricinin dikkati sayesinde tesadüfen ortaya çıktı.

     

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol