Windows mavi ekran hatası daha farklı

0

Merhabalar ben windows mavi ekran hatası alıyorum ama araştırdıklarımdan biraz daha farklı mesela virüs var mı diye avast antivirus programında tarama yapıyorum bilgisayar çöküyor sıfırlamak istiyorum %40 oluyor tekrar çöküyor oyuna giriyorum birden çöküyor mavi ekran veriyor ne yapmam lazım acaba?

alitann alitann (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    KULLANICININ Minidump dosyaları incelenmiştir.

    • Dump dosyalarında RAM'ler den kaynaklanan mavi ekran hatası aldığını gördüm RAM'leri memtest86 ile test et, eğer çift modül RAM kullanıyorsan, teker teker dene. Test işlemi uzun sürebilir, sabırla beklemeni istiyorum.

       
    • Avastı sil, komple kaldır temizle, avast ile ilgili sisteminde bir şey bulunmasın. Avast yerine başka antivirüs programı kullan ( Eset, kaspersky )

    Bellek arızası var sende, dediğim gibi memtest ile teker teker denermisin RAM'leri ?

    Düzenleme : Kullanıcı memtest ile test yapmış olup ~65000 Tane hata verdi, sorun RAM'lerde olduğu kesinleşti, yeni RAM almalısınız, eğer hangi RAM'i alacağınızı bilmiyorsanız Anakart modelini yazarak size uygun RAM'leri bulabilirim.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarının RAM'ı yetmiyor olabilir veya HDD diskinin içerisinde oksitlenme olmuştur o altın renginde olan kısım onu silgi ile silmen gerekiyor zaten internet üzerinde araştırırsan videolarını görürsün. Bu sorun bendede oluyordu ben hem diskimi silgi ile sildim hemde RAM'ımın o altın kısmını silgi ile sildim ve şu ana kadar çökme vs. olmadı bana sorarsan o kısımları silgi ile silmen olacaktır.

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol