Windows Media Player Yükleyememe Sorunu

0

Arkadaşlar WİNDOWS 8.1 (PRO) bilgisayarıma (farklı sebeplerden dolayı kalkan) windows media player progrmaını indirdim fakat kurulum esnasında '' GÜNCELLEŞTİRME SİSTEMİNİZ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL '' hatası ile karşı karşıya kaldım internetten biraz araştırdım ancak bir sonuca varamadım.

Hata Görüntüsü ;




ÜRETECEĞİNİZ ÇÖZÜM FİKİRLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM....

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Windows Media Player 12 Masaüstü, Windows 8.1 işletim sistemiyle birlikte kurulur PC'ye. Sonradan kurulan bir uygulama değildir. Ayrıca bu uygulamanın unistall'ide yoktur, artık sen kaldırmayı nasıl becerdiysen (Sadece kısayolu kaldırmış olabilirmisin?)?!..

    Haliyle Windows Media Player'in Windows 8.1 için install'i de bulunmaz (Windows 7'ler için var. Çünkü Windows 7'lerde Media Player 12 değil, 11 sürümü gelir işletim sistemiyle birlikte.).

    Senin kurmaya çalıştığın Windows Media Player v12 değilde Windows Media Player v12'ye DVD oynatma vb fonksiyonlar ekleyen ilgili update olmalı. Mesela normalde Windows 8.1 Media Player'ları normal kurulu şekilleriyle DVD oynatamazlar. Bunun için özel bir update gereklidir ve herhalde sen Windows Player v12 kuruyorum diye bu update'i yapmaya kalktın ama yüklemek istediğin update daha önce kaldırmış (belki silmiş) olduğun için sistemde Windows Media Player dosyaları bulamadı ve hata mesajı sebebi bu olabilir (Güncelleştirme geçerli değil).

    Bence normalde Windows 8.1 işletim sistemlerine sonradan Windows Media player kurulamaz ama sen alttaki linkte olanı yine bir kurmaya çalış bakalım.

    Windows Media Player En son sürüm 12 (tıkla)

    Bu kurulum başarılı olmazsa önce Sistem Geri Yükleme yapmayı dene: 

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Burdanda çözüm çıkmazsa Windows onarımlarını dene:

    Bunun için ilk olarak CMD Komut isteminde -Yönetici Olarak Çalıştırarak- sfc /scannow komutunu çalıştır (enter'la), bu şekilde Windows dosyalarını düzeltmeye çalış.

    Buda olmazsa PC açılışında işletim sistemi kurulum DVD önyüklemesi arkasından Bilgisayarı Onar seçimini dene. Kurulum DVD'si yoksa charms çubuğundan Gelişmiş Kurtarma Seçenekleri yoluyla devam et veya PC'yi birkaç kez kuralsız/hatalı açıp kapayarak kurtarma seçeneklerine ulaşmaya çalış (Fakat bu yol sabit diske zarar verebilir dikkatli olmalı fazla zorlamamalıdır.).

    Kolay gelsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol