Windows modules installer worker cpu sorunu

0

Bugün Windows 10 işletim sistemi yüklü laptopum durduk yere fazla çalışmaya başladı. Fan sesi hiç durmadı. Görev yöneticisine baktığımda işlemlerde windows modules installer worker aşırı CPU kulllanıyor. Dosyanın konumunu aç dediğimde TiWorker.exe dosyası karşıma çıktı.

Acaba Windows güncellememi yüklüyor diye baktım. Hayır güncelleme yüklemiyor. Bir program kurulumu da yapmıyorum.

Neden  windows modules installer aşırı CPU kullanıyor olabilir?

 

alivecan alivecan (337)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Windows modules installer, TiWorker.exe Windows güncelleştirmesi yüklerken çok çalışır. Fakat sen kontrol etmişsin. Bir de Windows güncelleştirmesi var  mı yok mu kontrol ederken devreye girer. Eğer bir yükleme yapmıyorsan muhtemelen o an yeni Windows güncelleştirmeleri var mı kontrol ediliyordur.

    Bir müddet bekle, sonra bilgisayarını yeniden başlat. Muhtemelen sorun düzelecektir. Yani geçici bir sorundur. Windows güncelleştirmelerini otomatik al seçeneğin açıktır. Bu sebepten zaman zaman kontrol yapılıyordur. Bazı sitelerde bunu kapatman ve el ile kontrol etmen öneriliyor ama ben bunu kesinlikle önermiyorum.

    Yine uzmanim.net'te vardı benzer bir konu diskte yer kalmadığında da tiWorker.exe işlemcişi aşırı kullanabiliyormuş. Başıma gelmedi fakat bunu da kontrol etmende fayda var.

     

    hakan hakan (15394)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bugün durduk yerde Windows Modules Installer Worker (Tiworker.exe) bende de CPU kullanımını %30 seviyelerinde seyretmeye başladı. Ardından da MRT.exe Microsoft Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı %25 CPU kullanmaya başladı. 

      Tahminim önce TiWorker.exe, mrt.exe için gerekli güncellemeleri indirdi. Daha sonra MRT.exe zararlı yazılım taraması yaptı. Bundan dolayı Yaklaşık 10 dakika boyunca aşırı CPU kullanımı söz konusu oldu.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol