Windows Modules Installer Worker nedir?

0

Bilgisayarım durduk yere kasmaya başladı. Görev yöneticisinde Windows Modules Installer diye bir program CPU kullanımını %100 yapmıştı. Yine RAM kullanımı da çok artımıştı.Windows Modules Installer nedir? Neden Windows Modules Installer  aşırı CPU kullanıyor? Windows Modules Installer aşırı CPU kullanımını nasıl azaltırım?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) Nedir?

    Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) Windows işletim sisteminin parçalarından biridir. Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) virüs ya da tehlikeli bir dosya değildir.

    Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) Windows güncelleştirmelerinin ve Windows bileşenlerinin yüklenmesi, kaldırılması veya değiştirilmesisini sağlar. 

    Eğer Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) aşırı CPU kullanıyorsa bilin ki arkaplanda bir Windows güncellemeştirmesi yükleniyordur veya bir Windows bileşeni güncelleniyordur.

    Mesela denetim masası > programlar ve özelliklerden bir Windows bileşenini kaldırdığınızda Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) devreye girer ve bu kaldırma işlemini yönetir.  

    Özellikle Windows 10 işletim sistemi belirli aralıklarla güncellemeleri otomatik yükler. Bu durumda Tiworker.exe devreye girer. Bu güncellemelerin yüklenmesini yönetir. Bu durumda aşırı Ram kullanımı, aşırı CPU kullanımı söz konusu olabilir.  Bu aşırı CPU kullanımı durumu geçicidir ve yükleme bittiğinde kendiliğinden sonlanır. Bazen güncellemenin yüklenmesinin tamamlanması için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekebilir. Bu durumda Windows işletim sistemi sizi uyaracaktır.

    Windows Modules Installer Worker aşırı CPU kullanı mı normal mi?

    Maalesef Windows Modules Installer Worker işleminin aşırı CPU kullanması normal. Windows önceliği, CPU kullanım önceliğini bu işleme verir. Bu durumda diğer işlemler arkaplanda kalır ve Tiworker.exe aşırı CPU kullanır. Bilgisayar fanı daha hızlı ve sesli dönmeye başlar. Bu durum normaldir. Güncellemenin yüklenmesi sonrasında fan sesi kesilecek ve işlemci kullanımı normale dönecektir.

    Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe) silmek sorun yaratır mı?

    Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe)  yukarıda  da bahsettiğim gibi bir sistem işlemidir ve kesinlikle silinmesi hatalı bir durumdur. Bu durumda Windows çökebilir ve istenmeyen durumlar yaşanabilir. Windows Modules Installer Worker sürekli aşırı CPU kullanıyor ve bu durum hiç düzelmiyorsa o zaman bilgisayarda virüs taraması yapmak faydalı olacaktır. Önerim bilgisayarınızda bir virüs taraması gerçekleştirin. Virüsler bazen sistem dosyalarına da bulaşabilir. Bu durumda aşırı CPU kullanımı söz konusu olacaktır.

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol