Windows "sabit disk sorunu algılandı" hatası

0

Geçen hafta aldığım garantili Samsung marka diske Windows 10 kurdum ve 4-5 gün sorunsuz bir şekilde kullandım. Dün diski söktüm ve daha sonra tekrar taktım ama bilgisayar açılırken "F1'e bas" diye bir uyarı verdi ve Windows açıldıktan 1 saat kadar sonra "sabit disk sorunu algılandı" hatası almaya başladım. Kabloları söküp taktım, DVD SATA kablosunu söküp diske bağladım ama yine de düzelmedi. Bu durumda diski garantiye göndermeli miyim? Sorun yoksa Windows'un uyarısı nasıl kapatılır? Teşekkürler.

Hdsentinel adresi: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.php

 

 

sinanuysal sinanuysal (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Disk ile PC arasında bir bağlantı ve iletişim problemi olduğu anlaşılıyor. Veri (sata) kablosunu değiştirerek denediğini söylüyorsun ama diske güç sağlayan kabloyuda değiştirmeliydin. Birde öyle dene istersen.

    Önce diski bağladığın veri ve güç kablolarının prroblemsiz olduğundan emin olmalısın. Daha sonrada kabloların takıldığı soket ve yuvaların (iki taraflı olarak) durumlarını kontrol etmelisin, bir temassızlık, gevşeklik vb problem olup olmadığına bakmalısın.

    Bunlar eğer eksiksiz ve düzgün şekilde yapılırsa, soketlerde problemli değilse belirttiğin hatanın bir daha çıkmaması lazım. Arkasındanda bir CHKDSK disk denetlemesi yapar ve sabit diskini problemsiz olarak kullanırsın.

    Eğer düzelme olmazsa diski yetkili servise kontrol etmeleri ve problem varsa gidermeleri için götürürsün. Eğer gelişmeler bu şekilde olursa sana yetkili serviste iki sonuç ortaya çıkabilir. Bunlardan biri disk problemliyse bu anlaşılır ve değiştirilerek sana yenisi verilir. Yada diskte problem bulunamadı cevabı verilir. Eğer diskte problem yoksa ve kullandığın güç ile veri (sata) kablolarıda sağlamsa bir teknik servise anakart bağlantılarını ve ilgili devrelerini kontrol ettirmen gerekecektir.

    Ümit ederim önemli bir problem yoktur veya disk problemidir ve değiştirilerek problem giderilir.

    Önemli: Bu hata raporu ve ikazının nasıl kapatılabileğini sormuşsun. Ne akla hizmet birşey bu böyle?! Kapatılınca ne olacak yani? Problemlerde ortadan kalkacakmı? Hard Disk Sentinel programının "Veri transferi sırasında 75 hata oluştu" ve "Disk ve ana bilgisayar arasındaki iletişimde 997 kez problem oluştu" raporları ne olacak? Kaldıki Hard Disk Sentinel programı sana en önemli ve en ciddi ikazınıda yapmış kırmızı bölümün en son cümlesinde "Hemen (acil olarak) sabit diski değiştir" diyerek. Budamı dikkatini çekmedi hiç? İkazlar, raporlar kapatılınca bir daha bu hata ve problemler olmayacakmı sanki. Giderek dahada fazla olacağına emin olabilirsin. Deve kuşu misali kafayı kuma sokmanın hiç gereği yok.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol