Windows script host c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatasının çözümü nedir?

0

Bilgisayar açıldığında Windows script host c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatası karşıma geliyor.

 c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15394)
7 yıl önce sordu

Toplam 1 Cevap


0

Windows script host c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatasının çözümü nedir?

Bilgisayar açıldığında karşınıza Windows script host c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatası geliyorsa bilgisayarınıza CPU miner yazılımlardan ETH yüklenmiş demektir. CPU Miner programlar bilgisayarda sanal para yani bitcoin üretmeye yarar.  Birileri bilgisayarınız üzerinden sanal para, bitcoin, üretiyor demektir.

Bilgisayarınız bulaşan ETH ile ilgili daha fazla bilgi için: QTMiner.exe nedir, virüs mü? linkini kullanabilirsiniz.

Eğer yakın zamanda bilgisayarınıza oyun, yama gibi bir program yüklediyseniz bununla bulaşmış olma ihtimali yüksektir.  Windows script host c:\eth\a.vbs komut dosyası bulunamıyor hatası virüs temizleme işleminden sonra karşınıza gelebilir.  Bunun sebebi virüsün bazı dosyaları sildiği fakat bu dosyalara olan çalıştırma referanslarının durduğudur.

Bu dosya çalıştırma referanslarını kaldırdığınızda sorun kalmayacaktır.    Önce bilgisayarınızda virüs taraması yapın:Panda Cloud Cleaner  kullanabilirsiniz, ETH uygulamasını zararlı olarak gören ve temizleyen nadir programlardan biridir.

Panda Cloud Cleaner  programını buradan indirebilirsiniz: Panda Cloud Cleaner nedir? Panda Cloud Cleaner nasıl kullanılır?

Daha sonra bilgisayarınıza CCleaner yükleyin. CCleaner programını buradan indirebilirsiniz:  CCleaner nedir? CCleaner nasıl kullanılır? 

CCleaner programı içinde şu yolu izleyin: Araçlar > Başlangıçta
başlangıçtaCCleaner içinde Başlantıçta ekranında ortadaki kaydırma çubuğunu kaydırdığınızda dosya uzantılarını göreceksiniz. 

Dosya başlığı altındaki dosya yollarından en sonunda .vbs, .bat yazan içinde C:\ETH olan ifadeleri silin. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun düzelecektir.

hakan hakan (15394)
7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol