Windows Search Activity.exe nedir, virüs mü?

0

Bilgisayarımda C:\ProgramData\Windows klasörü altında Windows Search Activity.exe  adında bir dosya var. Zaman zaman görev yöneticisinde Windows Search Activity.exe  dosyasını görüyorum ve bu dosya çalışırken bilgisayar aşırı yavaşlıyor. Windows Search Activity.exe  dosyası Windows 10'a mı ait yoksa Windows Search Activity.exe  virüs mü?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows Search Activity.exe virüs mü?

    Windows Search Activity.exe virüstür.

     C:\ProgramData\Windows altındaki  Windows Search Activity.exe  dosyası bir virüstür. Windows Search Activity.exe  virüsü teknik adıyla Trojan.DownLoader34.42207 olarak bilinir. Bu virüs bir truva atıdır. 

    Windows Search Activity.exe trojanı bilgisayarınıza uzaktan dosya indirilmesine ve program yüklenmesine sebep olur. Aynı zamanda Windows Search Activity.exe dosyası Windows işletim sisteminde Kullanıcı Hesap kontrolünü devreden çıkartır.

    Bu virüs aynı zamanda uzaktdaki sunucuya bilgisayarınızla ilgili bilgiler yollar.  Bazende Windows'un shutdown komutunu kullanarak bilgisayarınızı kapanmasına yol açabilir.

    Windows Search Activity.exe virüsü nasıl temizlenir?

    Windows Search Activity.exe virüsünü temizlemek için Dr.Web CureIT yazılımını kullanabilirsiniz. Dr.Web CureIT ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen bir antivirüs yazılımıdır.

    DrWeb CureIT yazılımını buradan indirebilirsiniz: Dr.Web CureIT indir

     

    hakan hakan (15394)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol