Windows'un açılmadığı veya normal olarak başlatılamadığı hallerde Sistem Geri Yükleme özelliği nasıl kullanılabilir?

0

Windows Geri Yükleme bazı hallerde bozuk sistemin düzeltilmesinde temel rol oynayabilmektedir. Fakat sistem hiç açılmıyorsa ne yapabiliriz? Bu gibi durumlarda yine Windows Geri Yükleme kullanılabilirmi?

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 7 normal bir şekilde başlatılamadığında Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanma

    Windows normal olarak açılmadığı zaman aşağıdakileri uygulayın:

    PC başlangıcında F8 tıklanarak (önce F11, sonra F8'de olabilir) girilen kurtarma seçenekleri ekranında (Güvenli mod'a girilen ekranda) en üstteki "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğinden girin. Eğer sistem sizden Windows 7 kurulum diski (DVD'si) isterse onu takın ve devam edin. Bu şekilde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonraki evrede dil ayarlarınızı seçin ve ardından "ileri"yi tıklatın.Bundan sonra "Bilgisayarınızı onarın" evresine ulaşacaksınız ve bunu tıklatın. Artık Sistem Geri Yükleme seçimine girebilirsiniz.                                   

     Veya;

    Hiç bunlara girmeden doğrudan PC'yi Windows 7 kurulum DVD'si ile başlatarak ön yükleme sonrası "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğinden Sistem Geri Yüklemeye ulaşıp sistem geri yüklemesi yapabilirsiniz.

    Bu yol Windows 8/8.1'dede benzer şekildedir.

    Bu yollarla yapılacak sistem geri yüklemesinin başarısız olma ihtimali pek azdır.

    Not: PC'nin normal mod'da açılmadığı bazı hallerde Güvenli Mod açılabilir. Windows 7 ve öncesi işletim sistemlerinde bu gibi hallere çokça rastlanabilmektedir. Bu işletim sistemlerinde Güvenli Mod ile PC'yi başlatmak için PC'nin açılması sırasında kısa aralıklarla klavyede F8 tuşu tıklanır ( Windows 8 ile birlikte Güvenli Mod'a girmenin bu metodu değişmiş, farklı bir biçim almıştır. Windows 8/8.1' de Güvenli Mod nasıl başlatılır? ). Normal mod'da sistem geri yükleme sonucu başarısız olursa  veya Windows 7 işletim sisteminde normal mod'da sistemin açılmayıp sadece güvenli mod'a başlatılabildiği hallerde önce bu yol denenmelidir; bu yol ile sistem geri yüklemesi yapmanın başarılı olma şansı, normal sistemde yapılan sistem geri yüklemesine oranla daha fazladır; güvenli mod'a girilebiliyorsa bu yol tercih edilir. Yine Windows 8/8.1'lerde sistem geri yüklemenin normal mod'da başarısız olması halinde DVD'li başlatarak "Bilgisayar onarımı" yolunu kullanmadan önce bu yol (Güvenli Mod'da sistem geri yükleme) tercih edilebilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol