Windows'un korsan olduğunu nasıl anlarım? Windows'u etkinleştir uyarısı ne demek?

0

Yıllar önce bilgisayarimin anakartını yakmıştım sanırım bilgisayarcıya verdim bilgisayari aldigimda sürekli windows etkinlestir diyordu 1-2 sene önce korsan olduğunu anladim bu arada bilgisayarcı istanbulda yani gidip adama hesap soramam şimdi size iki sorum var 

1) Format atmayi düşünüyorum korsan windowsta format atilir mi?

2) Bedavaya windows yükleyebilir miyim yeniden? (dayım bilgisayarin altinda yazan harfleri bir yere gir windows yeniden gelir mi oyle bir sey dedi)

3) aslında korsan oldugundanda tam emin degilim bilgisayarci oyle dedi korsan oldugunu anlama yolu var mıdır?

birhankg birhankg (21)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    1-) Format atmada "korsan windows" veya "orijinal windows" diye ayrım yoktur. Format dediğimiz olay, bilgisayarın hard diskindeki mevcut Windows'un silinmesi ve silindikten sonra tekrar diske Windows kurulmasından ibarettir. İster korsan yap, ister orijinal hiç fark etmez. Hatta Windows yerine farklı bir işletim sistemi bile kurarsın.

    Bardaktaki suyu döküp tekrar bardağa su doldurmak gibi düşünebilirsin formatı.

    2-) Windows işletim sistemini indirmek zaten ücretsizdir. Ama onu etkinleştirmek için lisans anahtarına ihtiyacın var, ücretli olan şey lisans anahtarı. Dayın sana bilgisayarın altında lisans anahtarı var, onu "windows'u etkinleştir" yazan yere gir o zaman etkinleşir demek istemiş. Yalnız bilgisayarının altındaki lisans neyin lisansı? Windows 7 mi, 8 mi, 10 mu? Bu önemli. Atıyorum Windows 7 lisansıysa sen onu Windows 10'da etkinleştiremezsin.

    3-) "Windows'u etkinleştir" uyarısı çıkıyorsa, bilgisayarındaki Windows yazılımı o haliyle etkinleşmemiştir. Ama etkinleşmemesi, yani "windows'u etkinleştir" yazması korsan olduğu anlamına gelmez. Sen onu öyle de kullanabilirsin hiçbir problem olmaz, sadece orada öyle uyarı çıkmaya devam eder. Korsan yapma programları var, onunla yapıldığı zaman korsan olmuş diyebiliriz. Bilgisayarcı da sana babasının hayrına lisans anahtarı satın almayacağına göre, yüksek ihtimalle sendeki Windows korsan yapılmıştır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Şöyle bir komut vardı:

      slmgr/xpr

      Bunu komut satırından girdiğinde  "Makine kalıcı olarak etkinleştirildi" gibi bir mesaj alıyorsan Windows'un orijinaldir.

      Crack için kullanılan KMSpico gibi programlar aslında sürekli 30 günlük deneme anahtarları oluşturarak Windows'u kullanılabilir yaptıkları için, alınan mesaj daha farklı olacaktır.

      alattin alattin (16984)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Bazı korsan Windows'larda da "makine kalıcı olarak etkinleştirildi" yazabiliyor. Daha çok Windows 7'de oluyor. Cracklenmiş halini bulup indiriyorsun kalıcı olarak etkinleştiriyor. omercik 5 yıl önce
      • Windows(R),Professional edition:Windows bildirim modunda yazıyor birhanbirtane 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol