$Windows.~WS nedir?

0

C sürücüsünde adı tuhaf bir klasör var: $Windows.~WS görünümü de böyle silik gibi. Diğer klasörlerden farklı görünüyor.  $Windows.~WS nedir?  Windows 10 kullanıyorum. $Windows.~WS virüs filan mi acaba?

ceyda ceyda (312)
5 yıl önce sordu

  • Mesajımı editledim, yeniden bakarsın. temmuz 5 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Windows 10'a yükselttiğinde veya Windows 10'un büyük güncellemelerinden birini (Redstone 1,2,3,4.. güncellemeleri) yüklediğinde olası bir probleme karşı veri kaybı olmadan eski sürüme geri dönebilmen için Windows otomatik olarak $Windows.~BT, $Windows.~WS, Windows.old gibi klasörleri Yerel Disk C üzerinde oluşturuyor. İçine girdiğinde muhtemelen bi setup dosyası göreceksin. Eski sürüme dönmeye karar verdiğinde Windows gerekli bilgileri bu klasörlerden alıyor.

$Windows.~WS, $Windows.~BT ve Windows.old virüs mü?

Hayır virüs değil hiç merak etme. Bunlar tamamen kullanıcının iyiliği için düşünülmüş ince ayrıntılardır. Muhtemelen sen bi güncelleme yükledin veya yükseltme yaptın. Ya da yenilerde yapmamış olsan bile daha önce yaptığın güncellemelerden kalmış olabilir. Eğer şu anki Windows sürümünden memnunsan yani bir sorun olmadığını düşünüyor ve eski sürüme dönmek istemiyorsan silebilirsin.

Silmek birazcık farklı. Windows WS klasörü sistem dosyası olarak algılandığı için sağ tıklayıp "Sil" seçeneğine tıklayarak silemezsin. Bunun yerine Disk Temizleme aracını çalıştırıp "Sistem dosyalarını temizle" seçeneğiyle birlikte temizlik yapman gerekiyor.

Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? linkinde bu konuda detaylı bilgiler mevcut.

omercik omercik (9418)
5 yıl önce cevaplandı

    0

    $Windows.~WS Windows Update'a ait geçici bir klasördür. $Windows.~WS klasörünün bir de kankası var:  $Windows~BT 

    $Windows.~WS klasörünü doğrudan silebilirsin. Bir sorun olmaz hatta iyi bile olur. Disk alanın genişler. 

    $Windows.~WS klasörünün hafif soluk görünmesinin sebebi bu klasörün gizli olması. Sende gizli dosya ve kladörleri göster seçeneği açıkmış yoksa bu klasörü göremezsin.

    Windows güncelleme yüklerden bilgisayarındaki verileri yedekler. İşte bu yedeklemenin yapıldığı klasör $Windows.~WS klasörüdür. 

    Son bir ekleme, eğer $Windows.~WS klasörünü silmek istersen el ile degil de disk temizleme ile sil. Bu daha doğru bir yöntem olur.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @murat kankası :))) ozgurlol 5 yıl önce
    • :) @ozgurol senin kullanıcı adın mı değişti? profil resmi tanıdık murat 5 yıl önce
    • @murat evet :) ozgurlol 5 yıl önce

    0

    Dosya gezgininde "Gizli dosyalar" görünür olarak işaretlimı? Eğer işaretliyse oradaki işareti (tiki) kaldır. 

    Onlar muhtemelen gizli dosyalar ve senin onlarla bir işin olmaz. İşareti kaldırdığında zaten bu dosyalar görülemeyecektir.

    Bunları sisteme bakarak yazmıyorum. Dışarıdayım, ve telefon ile yazmaktayim. Bu sebeple sadece tahminlerimi belirttim. Eve döndüğümde yeniden bakarım. 

    Edit:

    Alt linkteki bilgilendirmeleri okursan ve sabit diskinde "Sistem dosyalarını temizle" seçimiyle bir disk temizliği yaparsan iyi olur.

    Redstone 5 güncellemesi sonrası sistemimde yaklaşık 50 GB alan kaybı oluştu, sabit diskimde yer kalmadı. Bunu geri kazanabilirmiyim ve nasıl? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkür ederim cevabınız için ceyda 5 yıl önce
    • Bir şey degil @ceyda temmuz 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol