Windows XP’de Kaybolan Hızlı Başlat’ı Geri Getirme

0

Windows XP’de Kaybolan Hızlı Başlat’ı Geri Getirme

turansmsk10 turansmsk10 (-78)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hızlı Başlat menüsü görev çubuğunuzdaki yerinde yok ise ilk yapacağınız iş görev çubuğuna sağ tıklamak ve Araç Çubukları altındaki Hızlı Başlat seçeneğini işaretlemek olacaktır.

    Çoğu zaman bu işlem Masaüstünü Göster butonunun da içerisinde bulunduğu Hızlı Başlat’ı görev çubuğuna getirmeye yetecektir. Ancak kimi zamanlarda Hızlı Başlat seçeneği işaretli olmasına rağmen Hızlı Başlat menüsü görev çubuğunda gözükmez. Bunun nedeni Hızlı Başlat kısayollarını içerisinde bulunduran Quick Launch klasörünün Windows içerisinde oluşmamış olması ya da içeriğinin boş olmasıdır. Yani aslında Hızlı Başlat orada duruyordur ancak içeriği boş olduğu için gösterecek bir kısayol bulamıyordur.

     

    Quick Launch klasörüne erişmek için Başlat –> Çalıştır‘a bunu yaz :

    %Appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

    Eğer bu klasör varsa ve içeriği boş ise; Hızlı Başlat menüsünde yer almasını istediğimiz kısayolları bu klasöre kopyalayalım. Bu işlemden hemen sonra hızlı başlat simgelerinin olması gerektiği yerde belirdiğini göreceksiniz. Eğer Quick Launch klasörü yok ise  Quick Launch adlı bir klasör oluşturup bu işlemi bu klasör için yapın

    turansmsk10 turansmsk10 (-78)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol