Windows Yerel Disk D erişim engellendi problemi

0

Merhabalar,

Yerel Disk D ye giremiyorum, açmaya çalıştığımda "Erişim Engellendi." şeklinde bir hata alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

lynch lynch (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    D Üzerinde sağ tuş, çıkan menüden özellikler, açılan arabirimden araçlar sekmesi ve sonra denetle..

    Veya Windows tuşu+R, çıkan çalıştır kutusuna cmd yaz ve enter.. Açılan cmd penceresinde chkdsk d: /f /r /x komutunu yaz ve okeyle..

    Recovery için program tavsiyesi ve linki, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar: 

    En iyi ücretsiz ve Türkçe recovery (veri kurtarma) programı hangisidir, nereden indirilir?

    Sabit disk, USB bellek, hafıza kartı vb kayıt materyallerinde data'lar ve her çeşit dosyalar iradi veya yanlışlıkla silinselerde gerçekte silinmezler. Sen onları göremesende, diskte boşalma, yer açılma olsada onlar hala disk üzerinde kayıtlıdırlar. Bu sebeple bir recovery programı vasıtasıyla geri getirilme şansı vardır. Ama disk yada kayıt medyası kullanılmaya devam edilirde, bahsettiğimiz silinmiş dosya kayıtlarının üzerine yeni dosya/veri kayıtları yazılırsa eskiden kalanlar (görülemeyen silinmiş dosya kalıntıları) bozulacak, kurtarılamayacak hale gelecektir. Bu durum aniden ve bütünüyle olmayıp yeni verilerin disk üzerinde eski kayıtların üzerine denk gelmesi ve çoğalmasıyla olacaktır. Böyle durumlarda eski kayıtlar geri getirebilse bile önce -üzerlerine yazıldığı için- bozuk ve kullanılamaz halde olacak, daha sonrada (üzerine yazmalar devam ettikçe) kurtarma programlarında tamamen görünemez duruma gelecektir; artık kurtarma işi şansa kalmıştır, sadece yeni dosya kayıtlarının üzerlerine rastlamadığı silinmiş dosyalar kurtarılabilecektir.. Aynı disk üzerine kurtarma demek, kutarılmaya çalışılan dosya kayıtlarının üzerine rastgele yeni kayıtlar yapılması demektir ki, başarısızlık halinde yeni bir kurtarma şansını ortadan kaldırabilecektir. Bu nedenledirki kurtarma işlemi farklı disk bölümü (senin durumunda C bölümü) veya USB harici bir bellek üzerine yapılmalıdır. Anlatabildiğimi sanıyorum. Kolay gelsin. 

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Denetleye tıkladığımda aşağıdaki hatayı aldım.

      cmd penceresinden de chkdsk d: /f /r /x komutunu yazdım işlemleri tamamladı fakat bir değişiklik yok hala aynı..

      lynch lynch (1)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Düzeltemedi anlaşılan.. Bed sektör olabilir. Ama denetleme sonunda raporda belirtmesi gerekirdi, belki dikkatinden kaçmıştır. Mecburen biçimlendirme yoluna gideceksin herhalde. Biçimlendirmeden sonra bölüm üzerinde hiç bir şey yapmadan önce bir recovery programıyla biçimlendirmede kaybettiğin dosyaları, arşivini vs kurtarabilirsin. Biçimlendirme ve recoveri evrelerinde yapamadığın birşey olursa buraya tekrar yaz. temmuz 9 yıl önce
      • Biçimlendirme yapılamazsa hdd regenerator isimli bir program var ve web'de onu arayıp bulmalısın. temmuz 9 yıl önce
      • Biçimlendirdim.. http://i.imgur.com/qmvPJBq.png?1 Ama şimdi dosyalarımı kurtarmam gerekiyor. Önerdiğiniz bir program var mı? Ben daha önce silinen dosyaları kurtarma gibi bir işlem yapmadım da nasıl kurtaracağım? lynch 9 yıl önce
      • Üstteki mesajımın sonuna ekledim, bakarsın. temmuz 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol