wininit.exe nedir? wininit.exe virüs mü?

0

Bilgisayarımda wininit.exe adında bir dosya var. internette bazı sitelerde wininit.exe için virüs diyor. Bazı sitelerde de virüs değil diyor. wininit.exe dosyası virüs mü değil mi?

Anonim Anonim (156)
8 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Wininit.exe normalde Windows işletim sistemine ait bir dosyadır. Wininit.exe virüs değildir.  Bu dosya konum olarak C:\Windows\System32 klasöründe bulunur.  Dosya özelliklerinde açıklamada "Windows Başlatma Uygulaması" yazar. Windows 11'de Wininit.exe dosya boyutu 566KB civarındadır. Bu dosya boyutu güncellemeler, farklı versiyonlar ile değişebilir. Dosya boyutu Wininit.exe dosyasına virüs bulaştığını net olarak belirleyen bir detay değildir.

    Wininit.exe dosyası Windows başlarken uygulamaların çalıştırılmasını sağlar. 

    Wininit.exe dosyası bir exe dosyasıdır. Exe dosyaları genelde virüslerin ilk hedefi olur. System32 klasörü dışındaki Wininit.exe dosyaları zararlı yazılım ya da virüs olabilir.  System32 içindeki Wininit.exe dosyasına da virüs bulaşabilir. Bu sebepten eğer bilgisayarda virüs şüphesi varsa bilgisayar antivirüs programları ile taratılmalıdır.

    Wininit.exe dosyası normal bir sistem dosyası olmakla beraber her dosya gibi virüs saldırılarına açıktır. 

    Görev yöneticisinde Wininit.exe dosyası görüyorsanız bu normal bir durumdur ve bilgisayarda virüsün varlığına işaret değildir.

    alattin alattin (16999)
    8 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol