WinRAR çalışmayı durdurdu hatasının çözümü nedir?

0

Windows 7 Ultimate SP1 yüklü bilgisayarımda WinRAR'dan Word belgesi, resim veya herhangi bir dosya açmaya çalıştığımda bazen 5-10 dakika içinde bazen kafasına göre çalışmayı durdurdur hatası veriyor. Bu hatanın çözümü var mı?

lucas77 lucas77 (199)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Winrar içerisindenmi açmaya çalışıyorsun dosyaları? Rar dosyaları sıkıştırılmış dosyalardır ve sıkıştırılmış dosya muhtevaları doğrudan çalıştırılmazlar. Onları çalıştırmak için önce rar'ın (sıkıştırılmış hallerinin) dışarısına çıkartmak (extract etmek) gerekir (Bu eylem Winrar programı ile yapılır). Yoksa rar'ın içerisinden ya çalıştırılamazlar yada -bazı dosyalar- problemli çalışırlar. Sendeki problem bu olmalı. Önce açmak istediğin word belgelerini ve resim dosyalarını rar dışına çıkart (extract et) ve sonra bu çıkarttığın dosyaların üzerilerini tıklayarak çalıştırmayı yeniden dene.

    Winrar programı resim dosyaları ve/veya word belgelerini açmak yada çalıştırmak için kullanılan bir program değildir.

    Edit:

    rar uzantısı nedir? rar uzantılı dosya nasıl açılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

       temmuz (9111) Hocam rar içerisinden dosya açmıyorum mesela örnek vercek olursak rar dan herhangi 1 Klobaylık gereksiz bir dosyayı silsem bile 12sn sonra winrar durduruldu hatası veriyor anlmadım gitti herhangi bir siteden rar yükledim belki sorun gider diye ama yine aynı hata veriyor çalışmayı durdurdu diye.

       

      lucas77 lucas77 (199)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Rar içerisinden silme işlemide yapılmazki? Neden buna ihtiyaç duyuyorsun? Neyi silmek istiyorsan önce rar'dan çıkartırsın (extract edersin) ve sonra neyi sileceksen silersin. Ve sonra istersen diğer kalanları yeniden rar olarak sıkıştırırsın (Dosyalar seçilir ve sağ tık menüsünden Winrar programı vasıtasıyla yapılır). Sen yanlış şeyler yapıyorsun, problem bu. Yoksa sistemden veya winrar programından kaynaklanmıyor bunlar. temmuz 6 yıl önce
      • Mesajımın altına "rar uzantısı nedir? rar uzantılı dosya nasıl açılır?" linki ekledim, yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce
      • Teşekkür ederim. lucas77 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol