WinRar'dan dosya açınca bilgisayarımın diski doluyor?

0

Winrar'dan .rar uzantılı yüksek boyutlu mesela en son 6Gb lık dosya açınca yerel diskimin 'kullanılabilir boş alanı' aniden azalıyor yani diskimde boş alanım neden azalıyor çözemedim?

muvel muvel (332)
6 yıl önce sordu

  • Sabit diskinin kapasitesi ve içinde mevcut dosyaların boyutu nedir? Sözünü ettiğin rar dosyası açılınca ne kadar boyutlu bir klasör ortaya çıkıyor ve sabit diskinde boş alan ne kadara düşüyor (veya sabit diskinde dosyaların kapladığı alan ne kadar artıyor). Bunları neden yazmıyorsun? Bunlar belirtilmezse sana nasıl yardımcı olunabilir? temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Rarlı haliyle 6 Gb olan bir dosya "dizine çıkartıldığında" sabit diskte en az bir 6 Gb boyutlu (Bu dosyanın sıkıştırılma durumuna göre değişir ve belki birkaç Gb daha fazla çıkabilir) dosya daha (klasör) oluşur. Buda haliyle sabit diskte bu boyutta bir alanın daha dolmasına (başka ifade ile diskte mevcut kullanılabilir alanın bu boyutta azalmasına) yol açar.

Eğer sabit disk kapasitesi ile alakalı farklı ve anormal değişiklikler oluyorsa bu problem demektir; bu halde sistemde virüs olmasından şüphelenilir. Diğer türlü sabit diskte yer azalması normaldir.

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol