winrmsrv.exe nedir? virüs mü?

0

Bilgisayarımı antivirüs programı ile tarattığım zaman winrmsrv.exe virüsünü buldu fakat ben bunun virüs olduğunu sanmıyorum çünkü System32'nin içerisinde idi , üzerine sağ tıkladım ve özelliklerine bakiyim dedim microsoft'a ait bir programmış neden bu winrmsrv.exe yi antivirüs programım trojan olarak algıladı anlamıyorum 

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    winrmsrv.exe nedir?

    System32 klasörünün içerisinde bulunan ve microsoft'a ait bir .exe programıymış gibi gezinen kötü amaçlı bir yazılımdır. Üzerine sağ tıkladığınız ve özelliklerine baktığınız zaman gerçekten microsoft'un uygulaması olduğunu zannedeceksiniz çünkü kendi kimliğini microsoft'dan biri gibi gizlemiş yani sahte bir kimlik ile bilgisayarınızda geziniyor. Bir çok kötü amaçlı virüslerin de amaçları da bu microsoft'un bir uygulaması gibi kendini gizliyor ve siz farkında olmadan bilgisayarınıza zarar veriyor.

    winrmsrv.exe virüs mü?

    winrmsrv.exe, Microsoft'un programıymış gibi ve bilgisayarınızın bir bağıymış gibi görünse de bilgisayarınıza siz farkında olmadan zarar vermektedir zaten çoğu virüs de böyle System dosyalarının içerisinde kendini gizleyerek sizin bilgisayarınıza zarar verip bir de bilgilerinizi de ele geçiriyor. winrmsrv.exe Trojan virüsüdür ve trojan virüslerinin de amaçları sizin bilgilerinizi ele geçirmektir hepsinin amacı farklıdır fakat bu virüs kötü bir virüs diyebilirim. Eğer bilgisayarınızda winrmsrv.exe'a ait bir .exe programı var ise bilgisayarınızı şu antivirüs programları ile Tam taratın.

    Ek olarak Trojan'ın amacını öğrenmek istiyorsanız alttaki linkten öğrene bilirsiniz.

    Virüs, Malware, Spyware, Trojan, Worm nedir? Virüs, Malware, Spyware, Trojan, Worm arasındaki farklar nelerdir?

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol