Winsat.exe nedir, virüs mü?

0

Winsat.exe nedir?

Winsat.exe virüs mü?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WinSAT.exe nedir? WinSAT.exe virüs mü?

    Winsat.exe, Windows işletim sistemine ait bir performans ölçme, sistem değerlendirme aracıdır.

    Winsat exe, bilgisayarda çeşitli testler çalıştırarak donanım performansını ölçer, bu donanım birimlerine performans notu verir. Winsat exe zaman zaman kendi otomatik açılabilir. Bu durum normaldir. Örneğin ekran kartı sürücüsünü güncelleştirdiniz diyelim o zaman, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Winsat exe otomatik olarak çalışır ve ekran kartının performansını ölçer.

    Winsat exe, çalıştığı anda ekranda siyah bir pencere açılır. Bu pencerede Winsat exe yolu olarak C:\Windows\System32\WinSAT.exe
    görünür. Aynı zamanda açılan bu komut penceresinde Windows Sistem Değerlendirme Aracı Çalışıyor. Masaüstü grafik performansı değerlendiriliyor gibi bilgi notu bulunur.

    WinSAT.exe virüs değildir. Bu sebepten panik yapmanıza gerek yok. WinSAT.exe virüsler gibi bir anda işlemci, RAM kullanımını arttırabilir. WinSAT.exe'nin aşırı CPU ve RAM kullanması normaldir. Fakat bu durum geçicidir. 

    WinSAT.exe CPU,RAM, ekran kartı, HDD gibi pek çok donanım birimini test eder ve performansını raporlar.

    WinSAT.exe  dosyası, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde görev yöneticisinde görülebilir. WinSAT.exe  çalıştıktan sonra otomatik olarak kapanır.

    Winsat, işletim sistemi ve diğer programlar tarafından otomatik olarak başlatılabilir. Bir anda karşınızda virüs gibi Winsat.exe uygulamasını görürseniz şaşırmayın. İşlem bittiğinde kendiliğinden kapanacaktır.

    Winsat uygulamsının çalışması normalde çok kısa sürer.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol