WinSxS temizleme Windows 10

0

WinSxS çok dolu. Bu klasörü nasıl silebilirim? Ya da WinSxS temizlemek için ne yapmam lazım? Bu klasördeki her şey önemli mi? Gereksiz dosyalar yok mu? ben WinSxS klasörünü temizlemek, silmek istiyorum.

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    WinSxS klasörü işletim sistemine ait klasörlerden birdir. Bu klasör üzerinde kesinlikle el ile işlem yapma, dosya silme. WinSxS temizleme ile ilgili çeşitli yollar var.  WinSxS  klasörünü programla temizlemek istersen Auslogics WindowsSlimmer programını indirip WinSxS temizleme yapabilirsin. Programı buradan indirebilirsin:   Auslogics WindowsSlimmer indir

     Auslogics Windows Slimmer içinde Outdated WinSxS Libraries seçeneği ile WinSxS klasöründe bulunan ve güncel olmayan Windows Kütüphane dosyalarını temizleyebilirsin.

    Aslında bakarsan Windows 10 zaten otomatik olarak WinSxS klasörünün boyutunu otomatik olarak düşürüyor. Windows 10 Görev Zamanlayıcı altında StartComponentCleanup adında bir görev var. Tam yolu  Görev Zamanlayıcı Kitaplığı \Microsoft\Windows\Servicing\StartComponentCleanup

    Bu görev bir bileşen işletim sistemi tarafından otomatik olarakçalştırılıyor ve WinSxS klasörünü temizliyor.  Bu anlamda senin ek bir işlem yapmana gerek yok.

    Ayrıca Dism komutu ile de WinSxS temizleme yapmak mümkün. Aslında bu komut yukarıda verdiğim görevin aynısını yapıyor:

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
    

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      WinSxS klasörü, gereksiz bir klasör değil. Bu klasörde Windows'un çeşitli sistem bileşenlerinin ve DLL dosyalarının kopyaları var. Windows, onları eski sürümüyle çalıştırmaya ihtiyaç duyduğunda bu klasördeki kopya dosyalarına başvuruyor.

      Microsoft'un destek sayfasından elde ettiğim bilgiye göre, WinSxS klasörünün elle silinmesi kesinlikle tavsiye edilen bir işlem değil. Bunun yerine Disk Temizleme aracını kullanmalısın.

      Disk Temizleme ile WinSxS klasörünü temizleyebilirsin. Disk Temizleme hakkında detaylı bilgiyi bu linke tıklayarak öğrenebilirsin: Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim?

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol