Wireless bağdaştırıcım Atheros AR956x ve farklı sürücülerde farklı bağlantı hızları, farklı hız testi sonuçları.. Neden olabilir, nasıl düzeltilir?

0

Bağlantım 24 Mbps ve kablo bağlantı ile hız testlerinde 23 Mbps, kablosuz bağlantı ile hız testlerinde ise kablosuz bağdaştırıcımın eski sürücüsü yüklü iken 22 Mbps civarı ama son çıkan iki sürücünün yüklenmesi ve onlarla test yapılması hallerinde nedense 8 Mbps ile limitli bir hız yaşanıyor ve hız testlerindede bu sonucu alıyorum. Bu tesadüfen böyle olmuş veya olmakta falan değil. Zira onlarca defa denediğim halde bu sonuçlar değişmiyor. PC'de ilgili olabilecek bütün ayarlara girdim, inceledim, çözüm aradım ama maalesef sonuç yok. Web ortamında araştırdım, bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi veya mesajlaşmaya falanda rastlamadım. Uzmanım nette bilhassa internet ile ilgili bilgi, donanımlı ve hatta profesyonel arkadaşarımızın olduğunu biliyorum.Birde onlara soralım bakalım, çözüm bulabilecekmiyiz.

Esasen eski sürücümden bir şikayetim yok ama neden böyle olduğunu merak ettim ve bunu öğrenebilirsem iyi olacak ve herhalde rahatlayacağım.

Kablosuz bağdaştırıcım Atheros AR956X

Sürücü Sürümü 10.0.0.321, Bağlant Hızı 22 Mbps

Sürücü Sürümü 10.0.0.324, Bağlantı Hızı 8 Mbps ile sınırlı (İmkanı yok bu hızı aşamıyor).

Sürücü Sürümü 10.0.0.326 (En yeni sürücü), Bağlantı hızı 10.0.0.324 ile aynı..

İnternet ağı aynı, PC ve kablosuz bağdaştırıcı aynı ama sürücüler değiştiğinde hız ile ilgili sonuçlar değişiyor. Neden?..

Not: İşletim sistemi Windows 10 Home, x64

 

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Microsoft Update Katoloğu sitesinde benim WiFi adaptörümün en yeni sürücüsü 10.0.0.329 olarak görünüyordu. Onu download ederek yüklediğimde problemim düzeldi ve yeniden 22 Mbps hıza kavuştum. :)

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol