wmi provider host nedir?

    Toplam 2 Cevap


    1

    wmi provider host nedir?

    wmi provider host, Windows işletim sisteminin önemli parçalarından biridir. wmi provider host (WmiPrvSE.exe) genelde arkaplanda çalışır.  Bilgisayarınızda çalışan diğer uygulamarın sisteminizle ilgili bilgi almasını sağlar. Yani diğer uygulamalar, wmi provider host uygulamasını kullarak sisteminizle ilgili ihtiyacı olan bilgilere ulaşır.

    WmiPrvSE.exe dosyasının görev yöneticisindeki görünen adı wmi provider host'dır. WmiPrvSE.exe dosyası C:\Windows\System32\wbem klasöründe bulunur. wmi provider host, normalde çok fazla CPU yani işlemci kullanmaz. Fakat ara ara görev yöneticisinde aşırı CPU kullanımı gözlemlenebilir. Bu normaldir.

    VMI (Windows Management Instrumentation) ifadesinin kısaltmasıdır ve Windows Yönetim Araçları anlamına gelir.

    wmi provider host virüs mü?

    Yukarıda da bahsettiğim gibi wmi provider host virüs değildir. Bir işlemin yüksek CPU kullanması her zaman virüse işaret değildir. Virüsler nadiren yüksek işlemci kullanan işlemler yaparlar. Genelde mining virüsleri yüksek CPU kullanımına sebep olurlar. Fakat her sistemi dosyası gibi wmi provider host da virüs saldırılarına maruz kalabilir. Bu durumda virüs taraması yapmakta fayda vardır.

    wmi provider host (WmiPrvSE.exe) dosyasını silebilir miyim?

    wmi provider host - WmiPrvSE.exe dosyasını silmek Windows işletim sistemine zarar verir. Bu tür sistem dosyaları silmek son derece zararlıdır. O yüzden WmiPrvSE.exe dosyasını silmek gibi bir girişimde bulunmayın.

     

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      wmi provider host, WmiPrvSE.exe dosyasının görünen adıdır.

      Görev yöneticisinde WMI Provider Host birden fazla görünebilir. Bu durum normaldir, virüs belirtisi değildir.

      Eğer göre yöneticisindeki wmi provider host aşırı işlemci (cpu) kullanıyorsa sorunu düzeltmek için ilk önce bilgisayarı yeniden başlatın. Açık olan bir uygulama işlemcinin aşırı kullanılmasına sebep oluyordur. Bilgisayar yeniden başlatıldığında sorun genelde düzelir.

       

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol