wmiadap.exe nedir, virüs mü?

0

Görev yöneticisinde wmiadap.exe adında bir dosya görünüyor ve aşırı CPU kullanıyor. wmiadap.exe dosyası nedir, wmiadap.exe dosyası virüs mü?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    wmiadap.exe nedir? wmiadap.exe virüs mü?

    wmiadap.exe dosyası Windows işletim sisteminin bir parçasıdır. wmiadap.exe Microsoft Windows Yönetim Araçlarına ait bir dosyadır. 

    wmiadap.exe dosyası Windows 10, Windows 7, Windows 8 ve Windows XP işletim sistemlerinde yani tüm Windows sürümlerinde bulunur.  Genel olarak wmiadap.exe dosyası C:\Windows\System32\Wbem klasöründe bulunur. Windows 10 işletim sistemindeyse wmiadap.exe dosyasının konumu C:\Windows\servicing\LCU\ ile başlayan ve birden fazla konumda olabilir.

    wmiadap.exe dosyası virüs değildir. Bu sebepten wmiadap.exe dosyasını el ile silmeyin veya silmeyi denemeyin. Bu tür sistem dosyalarını el ile silmek sorunlara yol açar. 

    Eğer wmiadap.exe dosyası aşırı CPU kullanıyorsa bu durum sürekli mi değil mi bunu kontrol edin. Anlık yüksek CPU kullanımları normal kabul edilebilir. İçinizi rahat ettirmeniz açısından bilgisayarda virüs taraması yapabilirsiniz.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol