WUDFHost.exe nedir? WUDFHost.exe virüs mü?

0

Bilgisayarımın görev yöneticisinde WUDFHost.exe adında bir dosya var. WUDFHost.exe aşırı CPU kullanıyor. WUDFHost.exe nedir? WUDFHost virüs mü?

hakan hakan (15424)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WUDFHost.exe nedir? WUDFHost.exe virüs mü?

    WUDFHost.exe dosyası virüs değildir. Windows işletim sistemine ait dosyalardan biridir. WUDFHost.exe dosyası konum olarak C:\Windows\System32 klasöründe bulunur ve yaklaşık 250KB boyutuna sahip bir sistem dosyasıdır.

    Dosya ayrıntılarına bakıldığında bu dosyanın Microsoft tarafından geliştirildiği görülmektedir ve açıklamasında Windows Sürücü Yapısı - Kullanıcı modu Sürücü Çerçevesi Ana Bilgisayar İşlemi yazmaktadır.

    WUDFHost.exe arkaplanda çalışan ve Windows işletim sisteminin donanımla iletişimini sağlayan, sürücülerin otomatik yüklenmesini sağlayan önemli bir dosyadır. 

    WUDFHost.exe zararlı mı?

    WUDFHost.exe dosyası zararlı bir dosya veya virüs değildir. kesinlikle bilgisayarda olması gereken bir dosyadır. Bu sebepten bu dosyayı silmeyin, zarar vermeyin. WUDFHost.exe dosyasını el ile silmek Windows'a zarar verir.

    WUDFHost.exe aşırı CPU kullanıyor. Ne yapabilirim?

    WUDFHost.exe dosyası normalde aşırı CPU kullanmaz. Hatta çalıştığından bile haberdar olmazsınız. Eğer WUDFHost.exe sürekli olarak aşırı CPU kullanıyorsa, işlemciyi yoruyorsa bu dosyaya virüs bulaşmış olabilir ya da bir virüs WUDFHost.exe adını kullanıyor olabilir. Bu durumda bilgisayarınızda virüs taraması yapmalısınız.

    WUDFHost.exe aşırı işlemci kullanım sorununda ilk yapılması gereken bilgisayarı yeniden başlatmak olmalıdır. Sorun devam ediyorsa virüs taraması yapılmalıdır. Aynı zamanda bilgisayarda sürücü güncellerken ya da Windows güncellemesi yüklerken WUDFHost.exe aşırı cpu kullanabilir bu durum normaldir. Sürücü yükleme, güncelleme bittiğinde işlemci kullanımının normale dönmesi gerekir.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol