Xiaomi Mi 5 SAR değeri hakkında

0

arkadaşlar forumlarda bu SAR değerinin fazla olduğunu farkettim SAR değeri nedir siz biliyormusunuz? SAR değeri insan sağlığını etkiliyormuş da 

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Sar değeri ile ilgili bir çekingen olmuş. Ben karşılaştırma yapabilmen için sana iPhone 7 sar değerlerini de veriyorum. Ölçümler genelde AB ve ABD olarak değişiklik gösteriyor.  

    Xiaomi Mi 5 ve iPhone 7 sar değerleri şu şekilde:

    Xiaomi Mi 5 Sar değerleri:

    • Xiaomi Mi 5 Kafa Sar değeri  0.703W/Kg
    • Xiaomi Mi 5 Sar  Vücut Sar değeri  1.422W/Kg

    iPhone 7 sar değerleri:

    • iPhone 7 Kafa sar değerleri: 1.37w/kg
    • iPhone 7 Vücut sar değerleri: 1.39w/kg

    Kaynak 1Kaynak 2

    Gördüğün gibi arada çok bir fark yok. Bu Sar olayı pazarlama amaçlı kullanılıyor gibi.  Bu oranlardan etkilenmen için 72 saat aralıksız telefon konuşması yapıyor olman lazım. Zaten böyle bir çekincen hangi telefonu alırsan al kulaklık ile kullan.

    Tüm telefonlar kanser riski söz konusu. Bu teknolojiler çok yeni ve bizlere ne tür zararlar veriyor henüz bilmiyoruz.  

    Sigara ilk çıktığı dönemlerde  çok sağlıklı olarak lanse edilmişti. Kullanımı konusunda insanlar özendiriliyor ve yönlendiriliyordu. O zamanın teknolojisi ile sigaranın zararları belirlenemiyodu.  Yaklaşık 70-80 sene sonra zararları ortaya çıktı. Mobil telefonda böyle bir teknoloji. 

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      SAR değeri telefon alırken dikkat edilmesi gereken bir değer.SAR(Spesific Absorbtion Rate), türkça anlamıyla Özgül Emilim Oranı anlamına geliyor.Telefon alırken yazılı olan SAR değeri, insan vücudunun emebileceği enerji(elektromanyetik frekans) değerini ifade ediyor.

      Xiaomi Mi 5 telefonu 0,70W (baş kısmına), 1,42W (Vücut kısmına) SAR değeri yayabiliyor.Bu durumda Xiaomi Mi 5 telefonu kullanan kullanıcı 1,42W değerinde elektomanyetik frekansı vücüduna emdirmiş olacak.

      Avrupa standartlarına göre üretilen telefonlar 2W SAR değerine kadar izin veriyor.ABD de ise bu değer 1.6W değerlerinde oluyor.

      Bu açıdan bakıldığında Xiaomi Mi 5 her iki standartıda geçebilmiş gözüküyor.

      SAR değerinin yüksek olması durumunda baş ağrısı, tansiyon gibi problemler ile baş gösterebiliyor.Hatta Çin menşeili ve kalitesiz telefonlarda SAR değerlerinin 2 W üzerine çıktığı düşünülürse kalp rahatsızlıkları, kanser gibi çok ciddi problemlere de yol açabiliyor.

       

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

      • @ismailsarp almalımıyım almamalımıyım toprak34 7 yıl önce
      • bu telefonu almayı düşünüyorum çünkü toprak34 7 yıl önce
      • @hamburger alabilirsiniz bu SAR değeri zarar oluşturmayacaktır.Xiaomi Mi 5 fiyatına göre çok iyi bir telefona benziyor. https://uzmanim.net/soru/xiaomi-mi5-alacagim-nasil-bir-telefon/75637 buradaki konuda @hakan hocamız telefonu güzel anlatmış. ismailsarp 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol