Xiaomi Mi 6 ısınma sorunu yaşıyorum

0

Bir ay önce aldığım Xiaomi mi 6 telefonumun kullanırken son bir kaç gündür anormal derecede ısındığını hissettim. Önceleri en fazla 30-35 derece ısınıyordu ama son zamanlarda 45-50 dereceyi gördüğü oluyor. Oyun oynamam normal internet kullanıcısıyım ve youtube tan film izlerim. Bu değerler normal midir? Yada daha açıkbir deyimle bir telefon sıcaklığı en fazla kaç derece olmalıdır?

matrix matrix (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Xiaomi telefonlarda batarya aşırı ısındığında ekranda aşırı ısı uyarısı gösterilir. 50 derece normal değil. Ama bununla ilgili Xiaomi forumunda bir kaç yazı görmüştüm. Nisan ayında gelen güncellemeden sonra Mi 6 telefonlarda aşırı ısınma sorunu yaşayan bazı kullanıcılar vardı. 

    Sıcaklık telefon için 30-32  derece  normal kabul edilir. Telefon şarj ederken ısınır bu da normal bir durumdur. Bu durumda telefon ısısı 45 dereceye kadar çıkabilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir durum var o da ortam ısısı. Yani bulunduğun ortam (ev, iş yeri) soğuksa felefon sıcaklığı 30 derecenin altına da iner. Ama ortam ısısı yüksekse telefon ısısı da yükselir. Bu da normaldir. Ama 45 derecenin üstüne çıktığında aşırı ısınıyor demektir.

    Video izlerken de telefon ısımabilir bu da normaldir. Ama telefon boşta duruyorken 45 derecelere çıkıyorsa burada donanım arızası söz konusu olabilir.

    Özet olarak Mi 6 için benim anladığım kadarıyla güncelleme ile bazı problemler oluşmuş. Xiaomi topluğulu iyidir. Hızlıca çözüm üretirler. Muhtelene yakında nbir güncelleme gelir.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Doğrudur hocam, önceki sürüm Miui 9.2.2 arayüz, android 7.1 Nougat idi. Şu an kullandığım ise Miui 9.5.6 ve Android Oreo 8.0

      matrix matrix (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol