xlsx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

0

xlsx uzantısı nedir?

xlsx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    xlsx uzantısı nedir?

    xlsx uzantısı Microsoft Excel dosyasına ait uzantıdır. Daha önceden xls ulan Excel dosya uzantıları Excel 2017 sürümünden sonra XLSX uzantısı almaya başlamıştır.

    Bilindiği üzere Microsoft Office uygulamasının bir parçası olan Excel, hesaplamalar, tablolar ve grafikler oluşturmak için kullanılan bir programdır. Microsoft Excel ücretli bir programdır.

    xlsx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

    xlsx uzantılı dosyaları açmak ve oluşturmak için Office programına ihtiyacınız var. Excel, Office uygulamasının bir parçasıdır. xlsx uzantılı dosyaları Excel ile açabilirsiniz.

    Xlsx sadece Excel ile mi açılabilir?

    Xlsx açmak için Excel'den başka yollarda var. Eğer dosyayı görüntüleyecekseniz Ücretsiz Excel Viewer işinizi görecektir.

    Excel Viewer programını buradan indirebilirsiniz.

    Xlsx dosyası üzerinde çalışma yapacaksanız ücretsiz bir ofis programı da kullanabilirsiniz.  Örneğin Open Office buradan indirebilirsiniz.

    Yine Libre Office uygulaması Xlsx dosyalarını açacaktır. Libre Office uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    Eğer bilgisayara program yüklemeden xlsx dosyasını açayım ve üzerinde işlem yapayım derseniz o zaman Google Docs uygulamasından faydalanabilirsiniz. Google Docs bulut ortamında çalışan ve xlsx dosyalarını görüntülemenize, düzenlemenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Google Docs'a bu linki tılklayarak ulaşabilirsiniz.

    Google Docs üzerinde çalışabilmek için ilk şartınız xlsx dosyasının Google Drive'a yüklenmiş olmasıdır. Xlsx dosyanızı Google Drive'a yüklerseniz rahatlıkla üzerinde çalışabilirsiniz.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol