Yabancı siteden telefon sipariş edersem ne olur?

0

Yurtdışından telefon sipariş etmenin yasak olduğunu duydum ama ben bir alışveriş sitesi buldum ve Türkiye'ye telefonu yolluyorlar. Ben buradan telefonu sipariş etsem ne olur? Ceza alır mıyım? Siparişi verdim diyelim telefon ne oluyor devlet el mi koyuyor?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Siparişin önce PTT'ye gelir. Burada kontrol edilir. Paketten şüphelenirse UKİM'e (Uluslararası Kargo İşletme Merkez Müdürlüğü) sevk edilir. Burada incelenir ve İADE - İthali yasak olarak işlem görür.

    Bu aşamadan sonra PTT gelen ürünü aynen geri yollar. Yani ürün senin eline ulaşmaz. Nereden geldiyse oraya geri gönderilir. Sana bir ceza vs uygulanmaz. Telefona devlet el koymaz dediğim gibi aynen geri gönderilir.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

    0

    Telefon sana ulaşabilir de ulaşamayabilir de. Bu biraz senin kargonu kontrol eden gümrük görevlisine bağlı. Bazen yurt dışından gönderilen telefon gibi ürünler gümrüğe takılmıyor ama bu çok düşük bir ihtimal. Ben senin yerinde olsam böyle bir işe hiç girmem bu risk alınmaz. Sonrasında zaten IMEI ile uğraşman gerekecek. Kayıtlı olmadığı için sorun yaşayacaksın.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol