Yaşlılar için akıllı telefon önerisi

0

Anne ve babama hediye olarak akıllı telefon alacağım. Fakat daha önceden normal tuşlu telefon kullanıyorlardı. Hiç akıllı yani dokumatik telefon kullanmadılar. 

Yaşlı birinin en rahat kullanabileceği akıllı, dokunmatik telefon hangisi?

ceyda ceyda (312)
6 yıl önce sordu

  • Ebeveynlerin yaşlıymış. Demek oluyorki 50-60 yaşları yaşlı görüyorsun. Dedelerini, anneanneni, babaanneni deseydin anlardım. Annenin babanın kulağına gitmesin (yada mesajını görmesinler) sakın :) temmuz 6 yıl önce
  • Aslında ben böyle yazmamıştım biri sorumu değiştirmiş ceyda 6 yıl önce
  • Öylemi?! :) Tahmin ettim kimin değiştirdiğini. Neyse eleştirimiz veya iğnelememiz ona olsun :) temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Yaşlılar için dokunmatik telefon onarak Xiaomi Redmi 4A önerebilirim. Ben de annem için almıştım. Ekranı 5 inc. Elde tutması kolay oluyor. Aynı zamanda telefonda Yaşlı modu var.

Yaşlı moduna aldığınızda telefondaki tüm simgeler büyüyor ve tamamen farklı bir arayüz geliyor. Ana ekranda Telefon, Kamera Mesaj ve Galeri büyüm simgeler ile yer alıyor. 

Ekranı kaydırdığınız zaman kişileri fotoğraflar ile ekleyebileceğiniz bir alan geliyor ki bu çok işime yaradı. Sık aradığı herkesi fotoğrafları ile bu ekrana ekledim. Böylelikle aramak istediği kişinin resmine dokunması yeterli oldu.

Xiaomi Redmi 4A fiyat olarak da çok uygun bir modeldi. Aslında ilk olarak bu sebepten seçtim. Daha sonra yaşlı modu olduğunu fark ettim ve çok işime yaradı.   Google üzerinde yaşlılar için akıllı telefon diye aratırsanız pek çok Türkiyede olmayan telefon modeli geliyor. Boşuna onlara bakmayın çoğu yabancı makalelerden çeviri. Bu sebepten Türkiye içinde bulamayacağınız markalar var.

Xiaomi Redmi 4A telefonu hepsi burada.com'dan aldım. Eğer alırsanız fiyatına dikkat edin. Sitede farklı fiyatlar ile satılıyor. Ben aldığımda 685TL civarındaydı.

hakan hakan (15424)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol