Yavaş şarj oluyor ne demek?

0

Telefonumu bilgisayara taktığım zaman ekranda Yavaş şarj oluyor yazıyor. Yavaş şarj oluyor ne demek? Yavaş şarjın bir zararı var mı?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yavaş şarj oluyor ne anlama geliyor?

    Telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda telefonunuz USB port üzerinden şarj edilmeye başlanır. Fakat USB portun sağladığı akım normal şarj aletinize göre çok daha azdır. Bu sebepten telefon bilgisayara bağlıyken çok daha yavaş şarj olur. Yavaş şarj oluyor bilgi mesajında verdiği gibi telefonunuz normalden daha yavaş şarj olacaktır.

    Yavaş şarj zararlı mı?

    Yavaş şarj zararlı değildir.  Aksine telefonu olabildiğince yavaş şarj etmek daha doğrudur. Hızlı şarj telefonun ve bataryanın ısınmasına sebep olur. Batarya yani pilin yaşam ömrünü kısaltan en önemli faktörlerden biri ısıdır. Fazla ısı bataryanın daha çabuk ömrünü tamamlamasına sebep olur. Bu sebepten olabildiğince telefonu yavaş şarj etmelisiniz. Günümüz şartlarında bu oldukça zor elbette. Herkes bir an önce telefonunu şarj etmek ister. Fakat örneğin gece telefonu şarja taktığınızda daha yavaş şarj edilmesine olanak sağlayabilirsiniz

    Telefonumu nasıl yavaş şarj edebilirim?

    Bazı telefonlar Ayarlar > Pil altında hızlı şarjı kapatabilmeniz için size seçenek sunarlar. Buradan hızlı şarjı katapabilirsiniz. Eğer telefonunuzda hızlı şarj kapatma özelliği yoksa, telefonunuza uygun daha eski bir şarj aleti işinizi görecektir.  5V USb bağlantı sağlayan ve daha düşük Ampere sahip bir şarj aleti ile daha yavaş şarj edebilirsiniz. Akım / Gerilim değerleri şarj aletlerinin üzerinde yazar:
    Output 5V / 2A  gibi. Burada 2A değeri akımı ifade eder, ne kadar düşükse telefon o kadar yavaş şarj olur.

     

     

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol