Yazıcı Paylaşımı Nasıl Yapılır?

0

iki tane win7 arasında yazıcı paylaştırmak istiyorum,biri pc diğeri laptop

ev ağı çalışmıyor,ne yaptımsa düzelmedi. başka bir yöntem bir program falan var mı?

leone1907 leone1907 (18)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Yazıcınız eğer ağ destekli bir yazıcı ise herhangi bir bilgisayara bağlanmadan ağ üzerinden yazıdırılabilir.Yazıcınızda LAN veya Wi-Fi desteği mevcut değilse yazıcının bir bilgisayara bağlanması ve o bilgisayar üzerinden ağa katılması gerekir.

    Yazıcıyı bilgisayar üzerinden ağa katmak için, yazıcınızı herhangi bir bilgisayarınıza bağlayın ve gerekli tüm sürücüleri kurun, yazıcının bağlanan bilgisayardan çıktı alabildiğine emin olun.Ardından Denetim Masası-->Yazıcılar bölümünde bağladığınız yazıcı üzerine sağ tuş ile tıklayarak özellikler ardından paylaşım yolunu izleyin.Paylaşım ayarlarını herkese açık olarak ayarlayın.Bu şekilde yazıcı artık ağ ortamında bulunur olması gerekir.

    Ayrıca bilgisayarınızın ağ da bulunabilirliğini de aktif edin. (Ağ ve Paylaşım Merkezi -->Gelişmiş paylaşım ayarları üzerinden Ağ bulmayı açın ve ağa bağlı cihazların otomatik kurulumunu gerçekleştir seçeneğini de aktif edin)

    Artık yazıcınız ağda ulaşılabilir olmalı.Diğer bilgisayar üzerinden ağ da yazıcınızı bulun ve üzerine gelerek sağ tuş ile yükleye tıklayın.Bu sayede yazıcı bağlı olmayan bilgisayar ağ üzerinden diğer bilgisayara bağlanacak ve çıktı alınmasını sağlayacaktır.

    Ayrıca iki bilgisayar arasında bağlantı problemini sorgulamak için ping atabilirsiniz.Örneğin;

    • 192.168.1.2 (dizüstü)
    • 192.168.1.3 (masaüstü)

    olabilir.IP adresinizi cmd komutu üzerinden ipconfig ile sorgulayarak öğrenebilirsiniz.Ardından ping 192.168.1.X yazarak diğer bilgisayara ping atabilirsiniz.Ping ulaşılır olduysa yazıcının kurulumunda bir sorun yaşamamanız gerekli.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • lan ve wifi desteği yok. dediğiniz ayarları denedim yazıcı ağda görülmüyor,ev grubunu açınca "ev grubu henüz hazır değil..." uyarısı veriyor,servisleri kapatıp açtım çözülmüyor. ev grubu ne çalışıyor ne de siliniyor. leone1907 7 yıl önce
    • Bahsettiğim gibi diğer bilglisayarınıza ping ile ulaşım sağlayabiliyor musunuz? ismailsarp 7 yıl önce
    • Diğer bilgisayarınızın ip si örneğin 192.168.1.3 ise ona bir ping atıp ulaşım ulaşmamasını kontrol edin. ismailsarp 7 yıl önce
    • ping ile ulaşım sağlıyorum. leone1907 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol