Yazıcıyı iki ayrı wifi ağında paylaşma

0

Merhaba,

 

Evimde iki ayrı wifi mevcut şöyle ki ana modem'in wifi sinyalleri düşük olduğundan arkada oda da ayrı bir modem mevcut. Kablosuz olarak ikisininde SSID ve parola bilgileri aynı ikinci modem router mod çalışıyor, yazıcım Hp Smart Tank 515 WiFi modeli. Yazıcıya router üzerinden aldığı ip adresini sabitledim daha sonra router üzerinden ilgili ip adresini DHCP havuzundan çıkarttım ve yazının mac adresiyle eşleitirp sabitledim.

Bilgisayarı router'ın olduğu yere götürdüğümde SSIS ve parola aynı olduğundan sinyal gücü yakın olanını daha yüksek olmasından dolayı router'a bağlanıyor burada sorun yok yazıcı ve notebook aynı ağda olduğundan sorunsuz şekilde çıktı alınabiliyor. Ancak bilgisayarı ana modem'in olduğu ortama götürdüğümde bu sefer router ile olan bağlantı kesiliyor ve ana modeme bağlanıyor bu seferde yazıcıyı görmüyor.

Ağ üzerinde mesh yapılandırması yok sadece wifi SSIS ve parolaları aynı verildi, yazıcı router'a bağlandı. İstediğim wifi alanları değişse bile yazıcıya bağlanabilmek bunu için nasıl bir konfigürasyon yapmam gerekiyor. Bilgisayardan yazıcıyı ğaylaşmak vb. birşey yapmak istemiyorum cevaplarınızı bu yönde yapmanızı rica ederim.

Yazıcı : Hp Smart Tank 515 Wireless

Modem : NetMaster CBW-383ZN

Router : TP-Link TL-WR850N

brnbdrhn brnbdrhn (13)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Merhaba,

    Sorunu çözdüm şöyle ki; malum Turksat'ın vermiş olduğu modemler ile kapsamlı bir konfigürasyon yapamıyorsunuz bende router olarak kullandığım modem'i router mod'undan çıkartıp AP moduna aldım ve DHCP ayarı otomatik olarak kapandı.

    IP dağıtımı ana modem üzerinden yapıldığından tüm cihazlar aynı network üzerinde bağlanmış oldu ve yazıcıyı her yerde kullanabiliyorum.

    brnbdrhn brnbdrhn (13)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol