Yazılım nedir? Kod yazmak nedir?

0

Selam hocam nasilsini? Yazilim nedir Ve ya Kod yazmak nedir. Ben ilk olarak nereden baslamaliyom. Evde Calisib kod yaza bilirmiyim? Ve o ne ise yarar. Ve kod yazib gelir elde ede bilirmiyim? Ve ilk olaral Windowsda mi? ve ya linuxda mi? Yazilim yapmak olur. Ve hangi yazilim proqramlarini ve ya proqramini oyrenmeliyim. Cook hevesliyim.

proqram proqram (-7)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    2

    Kod yazarak web sitesi, oyun, uygulama geliştirebilirsin. İster mobil cihazlarda, ister bilgisayarlarda çalışan uygulamalar yazabilirsin. 

    Elbette kod yazarak gelir elde edebilirsin. Bu uzun bir süreçtir fakat azimli olursan elbette iyi uygulamalar geliştirip para kazanabilirsin. 

    Kod yazmanın güzel tarafı ihtiyacın olan tek şeyin bir bilgisayar olması. Mekan bağımsız evinden kolaylıkla kod yazabilirsin, uygulama geliştirebilirsin.

    Her dönemin moda bir programlama dili olur. Bu ayara yükselen yıldız Pyhton. Ama ben sana Javascript öğrenmeni tavsiye ederim. Bu sayede kolaylıkla mobil cihazlar için uygulama geliştirebilir, oyun tasarlayabilirsin.

    Javascript ve Javascript çatıları sana hızlı bir şekilde uygulama geliştirmen için uygun ortamı sağlar. Daha önceki bir sorundan da hatırladığım kadarı ile sen hızlıca aylık belirli bir gelir elde etmek istiyorsun. Pyhton gibi dillerle buna hızlıca ulaşamazsın.

    Javascript gibi bir dil öğrenip daha sonra Google Play veya App store üzerinde geliştirdiğin uygulama ve oyunları dağıtabilirsin.  Bu sayede daha hızlı para kazanabilirsin.  

    Javascript öğrenmenmeye  http://uzmanimakademi.net/ ve Udemy sitelerinden başlayabilirsin.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Evde kod yazabilirsin. Kod yazarak program, oyun, vb. birçok şey yapabilirsin ve bunları iyi yaparsan para da kazanabilirsin ama bunları pazarlayabilmen lazım yani para durup dururken gelmeyecek. İlk olarak Python dilinden başlayabilrisin çünkü bu aralar en çok kullanılan dillerden biri. Windows ya da Linux çok farketmediğini düşünüyorum ama pek bir bilgim yok o konuda. Python'u buradan indirebilrisin.

      salimmert salimmert (24)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Tesekkurler hocam

        proqram proqram (-7)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol