Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz

0

Windows 7 kullanıyorum ve ekrana sık sık şu uyarı geliyor:

isteğe bağlı güncelleştirme teslimi çalışmıyor

Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz 

Windows update'teki tüm güncelleştirmeler gibi tüm Mücrosoft Windows özelliklerini kullanmak için en son güncelleştirmeleri yükleyin ve ürün desteği alın, Microsoft Windows kopyanızın doğrulanması gerekir

Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz  ne demek, bu yazıdan nasıl kurtulabilirim?

ceyda ceyda (312)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Windows'un orijinal ise "yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz" gibi bir uyarı almaman gerekir. Muhtemelen senin bilgisayarındaki Windows korsandı, korsan sistemlerin de genellikle bi süresi vardır ve o süre dolmuş olabilir. Windows bunu anlayıp sana "lisansını doğrula" diyor kısaca.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Laptop kullanıyorum. Windows 7 orijinal diye biliyorum. Orijinal olup olmadığını nasıl anlarım? ceyda 5 yıl önce
    • CMD'yi yönetici olarak açıp slmgr /xpr komutunu girersin, orijinalse "makine kalıcı olarak etkinleştirildi" yazar. Aslında bazı korsan Windowsları da ömür boyu yapmayı başarıyorlar ama yine de büyük oranda korsan sistemler sürelidir. En son bilgisayarcıda falan format attırdıysan %100 korsandır diyebilirim rahatlıkla @ceyda omercik 5 yıl önce

    0

    Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz demek Windows lisansının geçersiz olduğu anlamına gelir. Büyük ihtimalle senin bilgisayarında korsan Windows mevcut. Bundan dolayı Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz uyarısı alıyorsun.

    Bir laptopda hangi işletim sisteminin orijinal olarak yüklü olduğunu anlamanın en kolay yolu laptop'un altına bakmak. Genelde laptop'un alt bölümünde lisans anahtarı ve yüklü, lisanslı gelen Windows'un sürümü yazar. 

    Senin laptop'un altında Windows Vista yazıyor ve sen Windows 7 kullanıyor olabilirsin. Bu durumda senin bilgiayara daha sonradan Windows 7 yüklenmiş demektir. Bu bir ip ucu verir. 

    Sonrada @farurhenho 'nun yorumda yazdığını denersin.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol