Yeni bağlatılan fiber internet çok yavaş sorunu

0

Türk telekomdan eve 1 hafta önce internet bağlattık ve 2-3 kişi aynı anda video izleyince çok aşırı yavaşlıyo veya normaldede yavaş sitelere girerken yavaşlamalar oluyo üstelik fiber sorunun çözümü nedir?

abdulbaki abdulbaki (75)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Önce tek PC'de tek tarayıcı sekmesi açarak internet servis sağlayıcınızın "hız testi" web sayfasından veya http://www.speedtest.net/de/ (tıkla) sitesinden hızını kontrol et. Fiber hız en az 24 megabittir ve sizinde hız tarifenizin bu olabileceğini farzederek hız testi sonucunuzun normalde 21-22 megabit civarı olması gerekirtiğini belirtmek isterim. Eğer bu hızları alamıyorsan ve 20 megabit altı hız görülürse bu halde internet servisi servis sağlayıcının müşteri hizmetlerini -telefonla- arayarak arıza kaydı açtırırsın. Onlar gerekli kontrolleri ve müdaheleyi yaparlar, sonra sana dönerler.

    Hız testi sırasında sisteminde bir VPN uygulaması varsa onu kapalı tutmalısın.

    Eğer hız testinde normal (olması gereken) sonuçlar ortaya çıkarsa farklı çözümler düşünülür.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Bendede böyle bir sorun olmuştu 8 megabit internet bağlatmıştım ve internet hız testi yaptığımda 3.5 megabit civarı hızdaydı bunun üzerine ttnete twitter üzerinden mesaj attım hemen geri döndüler normalde çok geç geri dönen TTNET twitterdan mesaj attığımdan sonra hemen geri döndü sonra hız sabitlenmesi yaptıklarını söylediler hızımı 4 megabitte sabitlemişler sabitlemelerinin sebebi oturduğumuz yere bağlıymış falan filan işte bende kaldırttım hemen hız sabitlemesini internetimin hızı 2 katına çıktı TTNET bu konuda çok sorumsuz ben 8 megabit tarifedeyim ama adamlar 4 megabitte kullandırıyorlar ben 4 megabit istersem 4 megabitlik tarife alırım ne kadar saçma iş yapıyorlar sende twitterdan iletişime geçmeyi deneyebilirsin bence senede hız sabitlenmesi olabilir

      newnew newnew (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol