Yeni nesil telefonlarda batarya anlayışı nasıl olmalıdır?

0

Arkadaşlar teknoloji ilerledikçe elektronik aletler ve en önemlisi de telefonlara gelen özellikler durdurulamayacak seviyelere geldi. İşimiz gereği ya da bağımlılık sebebiyle telefonlarda saplantıdayız. Telefonlar yenilendikçe;

1-) Şarjı tam bitmeden veya tam dolmadan telefonu şarjdan almak,
2-) Şarj da iken ağ açmak, 

Bataryayı hâlâ olumsuz etkiler mi?
Şarj konusunda %5 olduktan sonra şarja takan ve %100 olmadan -işim çıksa bile- almayan birisi olarak bu konularda bilgi almak istiyorum.

Teşekkür ederim

selcukulusal selcukulusal (32)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    1-  "Şarjı tam bitmeden veya tam dolmadan telefonu şarjdan almak" problem olmaz, ihtiyaç halinde şarj tamamlanmadan telefonu şarjdan çıkararak kullanabilirsin. 

    2- "Şarj da iken ağ açmak" veya daha doğru bir ifadeyle bataryasının şarjı devam etmekteyken ihtiyaç hallerinde telefonun kullanılmasının herhangi bir mahsuru olmaz. Fakat şarj olurken telefonun sürekli ve uzun süreli kullanılması bazı mahsurlar oluşturabilir. Zira bu kullanımlar eğer sürekli ve uzun süreli olursa bataryanın ve haliyle telefon anakartının normaldan fazla ısınmasına yol açar. Aşırı ısınmalarda gerek bataryaların gerekse elektronik cihazların çalışmalarında problemlere ve genel olarakta kullanım ömürlerinde kayıplara yol açabilir.

    Telefonlarda yada şarj olabilen cihazlarda şarj olurken kısa süreli kullanımların bir mahsuru olmaz ama bu çeşit kullanımlar çok sık ve sürekli olmamalıdır.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Hep şarjdayken internetin açık olmasının telefonun şarj süresinin uzamasına sebep olduğu söylenir. Bu teoride böyle olabilir belki ama pratikte yani deneyimsel olarak internet açıkken şarj ile internet kapalıyken şarj arasında aşırı bi fark gözlemlemedim ben.

      İlk soruna gelince, eskiden deşarj aletleri varmış. Eski pil teknolojilerinde telefonu şarja takmadan önce şarjının bitmesi gerekiyormuş bu nedenle deşarj aletleriyle telefonun şarjının bitirilmesi sağlanıyormuş. Ama günümüzde Lityum iyon piller kullanılıyor. Li-ion pillerde böyle bir işleme gerek duyulmuyor. Şarjı tam dolmadan kullansan, şarjı tam bitmeden şarj etsen bile hiçbir sorun olmayacak.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        genel görüşlere göre powerbanklerde deneme aşamasında olan güneş enerji sistemi telefonlara entegre edilerek sistemde kullanılan telefonların daha uzun kullanımı saglanacaktır.

        eburan eburan (1)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol