Yeni sistem satın alındığında kurulması gereken yazılımlar nelerdir?

0

Yeni sistem alındığında yüklenmesi gereken yazılımlar nelerdir? Hem her türlü oyunu oynayan bir oyuncuyum hem tasarım ve video edit işleriyle ilgileniyorum. Örn yazılım: Net Framework.

egesacinti egesacinti (39)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Oyun oynuyorsan zaten oynadığın platform gerekli yazılımları otomatik olarak yükler. ( DirectX gibi ) Driver işini Windows hallediyor elle yüklenmesi gereken tek driver Ekran Kartı driver'ı, bir de istersen Chipset driver'ını da yükleyebilirsin. Program olarak diyorsan ne kullanıyorsan onu yükle. Elle yüklemek istersen Visual ve DirectX paketlerini bunlar;
    Visual C++ 2008-2010-2012-2013-2015
    DirectX 9,10,11,12.

    BIOS'da güncellenebilir, hazır sistem alıyorsan aldığın yere belirtip güncel sürümü yükleyip göndermelerini iste.

    Program yüklemek dışında sistem kararlı çalışıyor mu ona bak. Oyunlarda aldığın FPS değerlerini kontrol et, eş zamanlı olarak sıcaklıklarıda kontrol et. Bir anormallik var mı, yok mu diye. Hazır sistem alıyorsan ekran kartı demonte olarak geliyor, ekran kartı kutusundan ekran kartını çıkarıp kasaya takacaksın, beslemesi varsa besleme kablosunu da takmalısın. Ryzen işlemci alıyorsan CBP'nin açık olması işlemci sıcaklığının boştayken aniden düşüp yükselmesine neden oluyor, CBP kapatıp elle OC ve UnderVolt işlemi yapabilirsin.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol