Yerel Disk C: Genişletme

0

Önceden dizüstü bilgisayarımda üç adet depolama birimi vardı Yereldik C , D ,EBilgisayarımda Yerel disk C ve Yerel Disk E olacak biçimde iki adet depolama birimi bulunsun istiyorum.

YereldiskD yi hiç kullanmıyorum. Yotubeden disk birleştirme işlemini birebir yaptım. İşlemden önce Yerel Disk D ‘de boş alan vardı. İşlemden sonra boş alan Yerel Disk C ye aktarılmadı. Birimi genişlet yazısı gri renkte ve fare imleci ile tıklamaya izin vermiyor.Resimde görülmektedir.nerede hata yaptım? İki ayrı parçaya ayrıldığı için benim gözüme mi çok görünüyordu.   Resimde görülmektedir

Bu işlemi yaptıktan sonra Windows sık sık donmaya başladı.

Yeni HDD almak dışında çözüm önerileriniz nelerdir?

efe efe (65)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sırasıyla şöyle yaparsın:

    1- "Sistem Ayrıldı" alanını küçülebildiği en son limite kadar küçült. Bu küçültmeden sonra yeni bir alan oluşacaktır.

    2- Bu yeni oluşumu önce sil ("Ayrılmamış" alan haline getir) ve sonra bu silinmiş alanda "Yeni Basit Birim" oluştur (Biçimlendikten sonra D: bölümü oluşacaktır).

    3- E: Bölümünde mevcut bütün dosyaları (yaklaşık 60 GB kadar olmalı, paylaştığın görüntüde öyle görünmekte) seçerek kopyala ve D: bölümüne yapıştır.

    4- E: Bölümünü sil ("Ayrılmamış" hale gelecektir).

    5- D: Bölümünü sonuna kadar genişlet (465 GB civarı boyutlu bir bölüm haline gelecektir)

    6- C: Bölümünde kalması zorunlu ve çok gerekli olmayan dosyalarını D: bölümüne aktar ve bu şekilde C: bölümünde kullanılan alanı azalt, orada kullanılabilinir yeni boş alan elde et. Bu şekilde C: bölümü ve genel olarakta sistem hafiflemiş olacak, PC daha rahat, daha stabil çalışacaktır.

    Bu düzenlemeyi iki ayrı disk (biri SSD olabilir) olması sebebiyle bu şekilde yapıyoruz. Yoksa tek bir sabit disk olsaydı doğrudan C: bölümünde alan artırma yapabilirdik.Ama C: ayrı bir disk olduğundan bunu yapamıyoruz, düzenlemeyi ikinci disk üzerinde yapabiliyoruz (Ve ayrıca C:'den D:'bölümüne dosya transfer ediyoruz).

    Dikkat: "Sistem Ayrıldı" alanı küçültüldükten sonra oluşturulan yeni bölüm otomatik D: olarak isimlenmezse bunu manuel olarak D: şeklinde isimlendirirsin. Buda diğer işlemler gibi bölüm üzerinde sağtık menüsünden gerçekleştirilir.

    Bu arada youtube'dan öğrendiğin "disk birleştirme" işlemlerinin Windows Disk Yönetiminden gerçekleştirdiğimiz disk bölümlerini silme, yeni bölümler oluşturma ve / veya bölüm birleştirme/ekleme işlemleriyle uzaktan yakından alakası yoktur. "Disk birleştirme" ile disk bölümleri birbirleri ile birleştirilemez, birbirlerine eklenemez. "Disk birleştirme" ile sabit disk (veya sabit disk bölümü) içinde dağınık halde dosyaların toplu hale getirilmesi gerçekleştirilir ve bu şekilde sabit diskin daha verimli, daha stabil çalışması sağlanır.

    "Disk birleştirme" ile disk bölümlerinin birleştirilmesi tamamen farklı şeylerdir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows da disk genişletme kuralları vardır, kendi kafanıza göre disk genişletemezsiniz. Mesela siz C diskini genişletmek istiyorsunuz, C diskine aktarmak istediğiniz ayrılmamış alan, C diskinin hemen sağ tarafında olmak zorunda. Aksi halde genişletemezsiniz.

      Resimden gördüğüm kadarıyla C diskinin yanında hiçbir ayrılmamış alan yok, bu yüzden disk genişletme işlemini yapamıyorsunuz.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol