Yetkisiz değişiklikler engellendi

0

Virüs ve tehdit uyarısı sık sık bilindik programlar için Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısı çıkarıyor.  Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısının detayı şu şekilde: Denetimli klasör erişimi, C:\Program...\...exe ögesinin bellekte değişiklik yapmasını engelledi.

Burada ...exe adı sürekli değişiyor. Yetkisiz değişiklikler engellendi hatası nedir, nasıl çözülür?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows Defender'in bir parçası olan Denetimli klasör erişimi zaman zaman bazı uygulamların çalışmasını engeller. Örneğin ekran görüntüsü kaydedici bir yazılım kullanıyorsanız veya Temp klasörüne yazan bir program kullanıyorsanız ( çoğu program temp klasörüne bir şeyler koplayar) sık sık Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısı ile karşılaşabilirsiniz.

    Yetkisiz değişiklikler engellendi bir zaman sonra can cıkmaya başlayacaktır. Denetimli klasör erişimi uygulaması disk üzeride veya bellek üzerinde programların yaptığı bazı işlemleri zararlı işlem olarak algılayabilir. Aslına bakarsanız bu uyarılar çoğu zaman gereksiz ve hatalı uyarılardır. Yani virüs kaynaklı bir uyarı değildir. Güvenilir programların yaptığı işlemleri tehdit olarak algılar ve karşınıza Yetkisiz değişiklikler engellendi hatası çıkarır.

    Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısının kaynağı Denetimli Klasör Erişimi denen bir özelliğin açık olmasıdır. Denetimli klasör erişimi kapatılırsa Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısı ortadan kalkacaktır.

    Yetkisiz değişiklikler engellendi hatasının çözümü:

    1. Windows 10 arama bölümüne Denetimli Klasör Erişimi yazın enter tuşuna basın.
    2. Windows Defender Güvenlik Merkezi açılacaktır.
    3. Denetimli Klasör Erişimini Kapalı konuma getirin.

    Bu işlemden sonra artık Yetkisiz değişiklikler engellendi uyarısı almayacaksınız.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol