You Tube'a video yükleme ile ilgili sorular.

0

Arkadaşlar merhaba, diyelim ki Türkiye'de bir yayıncılık şirketi tarafından yapılan ders video serisi var, fakat bu videolar You Tube üzerinden yayınlanmayan ama yayıncı şirketin orjinal kitabının satın alınması ile o kitapdaki kod kullanılarak sisteme giriş yapılıp izlenilen bir video serisi bu. Bu video serisini birisi You Tube'da olduğu gibi bölüm bölüm paylaşmış oynatma listesi halinde yayınlamış varsayalım fakat videolara kendi introsunu eklemiş hep, bu durumda o kanal telif  veya olumsuz bir durumla karşılaşa bilir mi ? Varsaylım ki, o videoları paylaşan kanaldan videoları indirdikten sonra o indirdiğimiz videoları mozaikleştirip ses oynaması ile liste dışı olarak yayınlansa diğer bir kanal üzerinden, bu durumda yine telif veya videonun kaldırılması yada olumsuz bir durum söz konusu olur mu ? Yada varsayalım ki o videoları hiç bozmadan direkt liste dışı paylaşsak telif söz konusu olur mu ?

Saygılarımla...

lucas77 lucas77 (199)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Bu video serisini birisi You Tube'da olduğu gibi bölüm bölüm paylaşmış oynatma listesi halinde yayınlamış varsayalım fakat videolara kendi introsunu eklemiş hep, bu durumda o kanal telif  veya olumsuz bir durumla karşılaşa bilir mi?"

    Elbette olumsuz etkilenir. Bu durum fark edildiğinde videonun gerçek sahipleri kanala telif gönderebilir. Videonun gerçek sahibi durumdan habersiz ise haberdar olana kadar telifle ilgili bir sorun yaşanmaz. Kanal sahibinin intro eklemiş olması vs telif durumunu değiştirmez. 

    "Varsaylım ki, o videoları paylaşan kanaldan videoları indirdikten sonra o indirdiğimiz videoları mozaikleştirip ses oynaması ile liste dışı olarak yayınlansa diğer bir kanal üzerinden, bu durumda yine telif veya videonun kaldırılması yada olumsuz bir durum söz konusu olur mu ? Yada varsayalım ki o videoları hiç bozmadan direkt liste dışı paylaşsak telif söz konusu olur mu?"

    Telif taraması sadece ses üzerinden yapılmıyor, görüntü üzerinden de yapılıyor. Sadece bir ekran görüntüsü bile telif konusu olabiliyor. Youtube üzerindeki bir videoyu liste dışı tutsan bile Youtube algoritması daha önce o videoyu paylaşan kanala bu durumu bildiriyor. Kanal sahibi telif gönderebilir.

    murat murat (12492)
    1 yıl önce cevaplandı

    • En son ki verdiğiniz yanıt, bana pek inandırıcı gelmedi şu yönden açıklarsam; Mesele bir adam You Tube'da birilerinin videosuna eleştiri yaparken videoları sadece mozaikleştiriyordu sonra da eleştirisini yapıp yayınlıyordu. lucas77 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol