Youtube bu kadar videoyu nerede saklıyor?

0

Kafama takılan bir soru var. Youtube'de milyonlarca video var sanırım. Ben ne zaman girsem hiç kesinti olmadan bu videoları izleyebiliyorum. Youtube bu kadar videoyu nerede nasıl saklıyor? Nasıl bir kapasitesi var?

alivecan alivecan (337)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Şunu izle: https://youtu.be/XZmGGAbHqa0?t=178 Bu şekilde Data Center yani veri merkezleri var.  2017 yılındaki verilere göre yıllık 93 petabytes video yükleniyor. Yani dakikada 191 gigabytes video yükleniyor. Her sene bu veriler artıyor.

    Nasıl bir kapasitesi olduğunu düşün artık. Yukarıdaki videodaki gibi insansız veri merkezleri var. Buralarda tüm bu veriler saklanıyor.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Youtube, Google, Facebook gibi dev web sitelerinin çok büyük veri merkezleri var. Bu veri merkezlerinde binlerce sunucu var. Google'ın yanlış hatırlamıyorsam bir çölde veri merkezi var. Bu veri  merkezide hiç insan yok. Her şey uzaktan kontrol ediliyor. Sadece acil durumlarda disk değiştirme gibi işlemlerde teknisyenler geliyor diski değiştirip gidiyor. Çok fazla depolama alanı ve çok hızlı bant genişliği gerekiyor. 

      Bu şirkerler teknolojiye yön veren şirketler. Maddi olarak da potansyelleri ortada. Tüm imkanları var. 

      hakan hakan (15424)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol