Youtube'da başkasının yorumlarını silmek

1

Merhaba. Bir youtube videosuna birisi kötü  bir şeyler yazmış. Ben de ona tepki göstermek için hiç küfür veya hakaret etmeden onun yorumuna cevap verdim. Ben yorumu yaptıktan bi kaç saniye sonra aklıma gelen bir şeyi daha söylemek için yorumumu düzenlemek istedim ama youtube izin vermedi, bu mümkün değil şeklinde bir hata mesajı verdi. Videoyu kapatıp tekrar açınca gördüm ki benim yorumum silinmiş.Yani benim yorumum silindiği için izin vermemiş. Fakat ben bir sorun olabileceğini düşündüm ve tekrar o kişinin yorumunun altına yorum yaptım. Ne olacağını görmek için hemen yorumları yeniledim ve benim yorumumu gördüm yani başarılı bir şekilde yorum yaptığımdan eminim fakat bir kaç saniye sonra tekrar yenileyince benim yorumumun olmadığını gördüm. Şaşırdım ve iyice emin olmak için tekrar yorum yazdım yine saniyeler içinde silindi. Bunun sonucunda kopyala yapıştır yaparak peş peşe 9- 10 kere yorum yaptım. Örneğin ben o anda dört kez arka arkaya yorum yaptığımı gördüm hemen akabinde yorumları yenileyince benim yorum sayım 3'e düştü. Sonra hemen tekrar yenileyince sırasıyla 2'ye ve sonra 1'e düştü ve sonra da hiçbiri kalmadı. Peş peşe yorum yapmaya ve aynı zamanda yorumları yenileyerek kontrol etmeye devam ettim ve yine aynı şekilde ben bir taraftan seri bir şekilde yorum yaparken o da diğer taraftan saniyeler içinde tek tek benim yorumlarımı sildi ve bu şekilde 9-10 defa yorum yaptıktan sonra artık o kişinin yorumuna cevap vermeme youtube izin vermedi ve bu işleme izin verilmiyor dedi. Sonra o kişinin aynı videonun altındaki diğer yorumlarına cevap vermek istedim yine aynı hata mesajıyla birlikte izin vermedi. Fakat videoya yorum yapabiliyordum ve o kişi haricinde başka kişilerin yorumlarına cevap verebiliyordum ve onlar silinmiyordu. Bu arada elbette ki söz konusu bu kişi kanal sahibi değil, eğer kanal sahibi olsaydı benim yorumu silebileceğini, beni kanalında engelleyebileceğini biliyorum ama bir kişi kanal sahibi değilken youtube'da kendi yorumuna verilen cevapları nasıl silebilir ve hatta cevap verilmesini engelleyebilir? Bu konuda internette araştırma yaptım sadece bir sitede birisi rastgele bir şey keşfettiğini ve bu sayede youtube'da kanal sahibi değilken herhangi bir videonun altına yaptığı yorumlara gelen cevapları silebildiğini söylemiş, hatta kanal sahibinin yorumlarını bile silebildiğini iddia etmiş ve bunun herkesin bildiği bir şey olup olmadığını sormuş ve 2017 yılında youtube'da kendi yorumlarına verilen cevapları silmeyi yeni öğrenenler var diyerek o kişiyle dalga geçmişler fakat hiç kimse bunun nasıl yapıldığını söylememiş, hiç kimse de sormamış. Kısacası youtube'da kanal sahibi değilken yapmış olduğunuz yorumlara verilen cevapları silmek ve cevap verilmesini engellemek nasıl mümkün olabilir ve bu youtube'un sunduğu bir özellik mi yoksa bu kişiler bir açıktan yararlanarak mı bunu yapabiliyorlar? Mümkün olduğunca kısaca anlatmaya çalıştım ama uzun olduysa kusura bakmayın.Yapacağınız yardım için şimdiden teşekkür ederim.

leylaaa leylaaa (6)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Kısacası youtube'da kanal sahibi değilken yapmış olduğunuz yorumlara verilen cevapları silmek ve cevap verilmesini engellemek nasıl mümkün olabilir ve bu youtube'un sunduğu bir özellik mi yoksa bu kişiler bir açıktan yararlanarak mı bunu yapabiliyorlar? "

    Kanal sahibi olmadan, kanalda yetkili kullanıcı olmadan başkasının yorumlarını silemezsiniz.   Sizin yorumlarınız benim düşünceme göre Youtube' tarafından engellenmiş olabilir. Sizi spam yapan bir bot olarak algılamış olabilir.  Defalarca aynı yorumu yazıp yolladıysanız bot filtresine takılmış olabilirsiniz.

    Düşük bir ihtimal Youtube'de bununla ilgili bir yazılım açığı vardır.  Bu işlerin içinde olan biri olarak şuanda bilinen, ortalıkta gezinen böyle bir güvenlik açığı yok.

    Son olarak yorumlarınızı başka bir kullanıcı hesabından, PC, tablet ya da telefondan kontrol edin.

    Kanal sahibi olarak bir kaç defa yazdığım yorumların kaybolduğuna şahit oldum. Fakat bu muhtemelen anlık ve Youtube sunucularındaki anlık bir hatadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sonraki gün yorumları tekrardan yazdığımda bir sorun olmadı.

     

     

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol