Youtube dan hangi ölçütlere göre para kazanılır

0

Sorum başlıktada belirttiğim gibi Youtube üzerinden para kazanılırken neye göre kazanılıyor.

1-İzlenme sayısına göre mi?

2-Beğenme(like) sayısına göre mi?

3-Koyduğun reklama yada reklamlara tıklanma sayısına göre mi?

Eğer cevabı 3 seçenek ise; 

Bu tıklanma başına gelen para reklamdan reklama değişiyor mu? 

Neden Youtuberlar sürekli like bekliyorum tarzı cümleler kullanıyor like sayısının para kazanmaya etkisi nedir?

Ve de

Eğer sadece reklam tıklamalarından para kazanılıyorsa her reklam için tıklama başına çok çok az bir para veriliyor benim bilidğim kadarıyla ve de bazı youtuberların da aylık ne kadar fazla para kazandığını biliyoruz verilen tutar bu kadar az iken bu nasıl oluyor peki.

 

 

noobxx noobxx (25)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    YouTube kazanç neye göre belirlenir?

    YouTube üzerinde para kazanma durumu reklamlara göre belirlenir.YouTude videolarında çıkan farklı reklam türleri bulunur.Reklam türlerine göre kazanç değişebilir.

    • Küçük reklamlar(banner).Videonun altında çıkar, izleyen bu reklama tıkladığında video sahibi kazanç elde etmiş olur.
    • Büyük reklamlar.Videonun başında 5sn süreyle çıkar.Bu reklamların kazançları yüksektir.Reklama tıklanmasa dahi kazanç verecektir.Sebebi ise zaten 5sn süreyle size zorunlu izletmesidir.

    YouTube kazançta like(beğenme) ve subscribe(abone olma) durumu etki eder mi? 

    Hayır bunlar YouTube kazançlarına etki etmezler.Ancak videonun daha fazla izlenmesine ve kanalın daha ön planda olmasına etki edebilirler.Yani videonun kazancına direkt etki etmez ama videonun izlenmesine arttırarak dolaylı yoldan kazancı arttırabilirler.

    YouTube reklamları neye göre belirleniyor?

    YouTube reklamları genelde başlığınızdaki ve video etiketine girdiğiniz konuya göre belirleniyor.Örneğin siz Bilgisayarda nasıl video çekilir isminde bir video yaparak YouTube ye yüklerseniz, videonuza koyduğunuz reklamlar genelde teknoloji içerikli olacaktır.Örneğin videonuzda bir kamera reklamı çıkabilir.

    Reklamların kategorilerine göre kazançları değişebiliyor.Örneğin teknoloji reklamı tıklamaya 0,05 kuruş, otomobil reklamı tıklamaya 0,15 kuruş verebilir.Bu değerleri bilinçli olarak yazmadım ancak yaklaşık olarak bu şekilde değişken oranlara sahip olabiliyorlar.

    YouTube kazançlarında video uzunluğu etkili mi?

    Evet YouTube kazançlarında video uzunluğu etkilidir.Eğer videonuz 10 dk üzerinde ise videonuzda büyük reklam(5sn sonra geçilebilen) reklam çıkma olasılığı çok fazladır.Ayrıca 10 dk üstü videolara ara reklam koyma şansınız olur.Örneğin videonun 5.dk sinde reklam çıksın.Bu da kazancınızı kısa videoya göre 2 kat arttırabilir.

    YouTube kazançlarında izlenilen Ülke etkili mi?

    Evet YouTube kazançlarında video izlenilen ülke kazanca direkt etki eden faktörlerden biridir.Örneğin Almanya ve ABD üzerinden izlenilen video Türkiye'ye oranla 10 kat fazla kazandırabilir.Türkiye de reklam değerleri TL bazında olduğundan ve reklam verenler daha az ücret ödediklerinden kazanç izlenmeye göre düşük kalabilir.

    YouTube üzerinden gerçekten güzel paralar kazanılabilir mi?

    Evet YouTube üzerinden güzel paralar kazanılabilir.Yukarıda da dediğim gibi kanalınız ingilizce içerikli ve yüksek kazanç veren ülkelerden izlenirse kazancınız oldukça yüksek olur.Tabiki Türkiye üzerinden de fazla izlenen kanallar güzel paralar kazanırlar.Evet Türkiye'de tıklama başına verilen ücret çok az ama video izlenme sayısı fazla olursa tıklanma sayısıda artacaktır.Tıklanma sayısının 300-500 olduğu düşünülürse verilen ücretler tatmin edici hâl alırlar.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @ismailsarp Sonuna Kadar okudum. Madem ki öyle 5-10 kişi veya fazlası evinden İp adres deiştirip sürekli izlerse videoyu Reklama tıklarsa Ne anladık bu işten _? Yapan Olmuştur Bence ses1842 7 yıl önce
    • Öncelikle söylediğiniz durumun riskleri mevcut. YouTube sizin tıklamanızı anlayabilir ve hesabınızı kapatabilir.Videonun izlenme sayısının tıklanma sayısına oranı da önemli bir etken.Örneğin 1000 izlenme 200 tıklanma bu normal sayılabilir.İzlenme sayısının tıklanma sayısına belirli bir oranı olması gerekir.Yoksa YouTube tıklamaları geçersiz sayar, ve belirli bir süre sonra hesabınızı kapatabilir. @ses1842 ismailsarp 7 yıl önce

    0

    yotube de vido izlenme süresi ve tıklanma sayısıda önemli buna göre youtube para ödüyor like veya beğeni kısmı seni ilgilendiriyor yotube ona bakmaz

    yanlış hatırlamıyorsam 1000 tıklama 1 dolar diye biliyorum

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol