YouTube davacı tarafından para kazanılıyor ihtarı

0

Youtube hesabım var, siyaset, haber videoları yüklerim. Bazen bazı haber kanalları ile videom çakışır, bende riske girmeden o videoyu hemen silerim. Fakat, ''Davacı tarafından para kazanılıyor'' diyen bir videoyu silmezsem tam telif yiyip, hesabım silinir mi? O video telif yedi diyelim, davacı da videodan para kazıyor, ben ise videoyu silmedim, çünkü benim amacım para kazanmak değil, videonun izlenmesidir. Yani 2 tarafta kazanacak. Bu karşı taraf akan musluğu kapatıp, gelecek reklam parasını önemsemeyip tam ihtar atar mı?

Ayrıca şimdiye kadar 2 ihtar yedim, 3. ihtarda ne olur?
Bu yediğim 2 ihtar, Aralık ayında bitecekmiş, nasıl erken kaldırırım bunu?

Dediğim gibi sadece ''Davacı tarafından para kazanılıyor'' diyen videolardan korkuyorum. ''Video dünya genelinde engellendi'' diyen bir uyarıda zaten hemen videoyu siliyorum.

pukeh pukeh (5)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sadece "davacı tarafından para kazanılıyor" statüsünde kaldığı sürece hesabın veya yüklediğin o video silinmez. Videonun asıl sahibi kaldırılma talebiyle telif atarsa işte o zaman silinir.

    Ayrıca bunu ısrarla devam ettirirsen YouTube kanalın kapatılmaya kadar gider. 

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Ama düşünün, benim attığım videodan para kazanıyorsunuz, siz buna kaldırma talebi ister misiniz? pukeh 5 yıl önce
    • Belli olmaz her adamın amacı para kazanmak değil. Peki ben de sana şunu sorayım: Yaptığın bir içeriği bir başkasının sana hiç sormadan almasını ister miydin? @pukeh omercik 5 yıl önce
    • Doğru diyorsunuz tabi, fakat ben kötü bir şey yapmıyorum. En basitinden para bile kazanmıyorum. pukeh 5 yıl önce
    • Sen de kendine göre haklısın ama her şeyi maddiyata bağlamamak lazım. İş kurumsal bir firma oldugu zaman senin para kazanıp kazanmamana bakmaz. Firma kendi içeriğini korumak adına hak talebinde bulunabilir, ki YouTube bu konuda çok sıkıdır. Dediğim gibi orada sadece "davacı tarafından para kazanılıyor" yazdığı sürece bir tehlike olmaz merak etme. Ama tabii yarın ne olacagını bilemeyiz. @pukeh omercik 5 yıl önce
    • Umarım olmaz ya, çünkü ben gerçekten kimsenin hakkına girmem, girmekte istemem.. pukeh 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol