Youtube film veya dizi telif hakkı: Diziden veya filmden bir sahne koysam telif yer miyim?

0

Bir Youtube kanalı açtım. Bu kanalda televizyonda veya sinemada oynayan film ve dizilerden komik sahneleri paylaşmak istiyorum. Fakat telifle ilgili kafam karışık. Diziden veya bir filmden kısa bir bölümü paylaşsam telif yermiyim?  Dizi veya filmden sahne paylaşmak telif hakkı sorunu oluşturur mu?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    https://support.google.com/youtube/answer/2797466?hl=tr bu adresten telif haklarını inceleyebilirsin..

    krsn krsn (233)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Diziden veya filmden bir sahne koysam telif yer miyim? Evet yersin. Genel olarak çok kısa bölümlerde sorun olmaz. Bir kaç saniyelik tanıtım mahiyetinde ama sen tutar 4-5 dakikalık bölüm yayınlarsan telif yersin. Ayrıca burada video sahibinin tavrı da önemli. Zaten telifi yollayacak olan onlar. Eğer yayınladığın bölümün paylaşılmasını istemiyorlarsa sana telif atarlar.

      Anlayacağın bu iş oldukça riskli. Hele youtube kanalını böyle bir yayın sistemi üzerinden devam ettirme fikri bence hatalı. Sürekli bişilerle uğraşırsın en sonunda kanalın kapatılır. Nereden biliyorum çünkü benzer bir fikri ben denedim sonra kanalım kapatıldı. Zaten sadece keyif için açmıştım ama baktım sürekli sağdan soldan telif geliyor ondan sonra vaz geçtim.

      Lafın özeti. Dizi ve fimlerden kesitler kullanırsan her zaman Youtube'den telif uyarısı alma riskin var. Böyle bir şeye emek harcamak yerine daha özgün şeyler deneyebilirsin.  Benim ki bir öneri tabi.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol